07 / 2007 - 23/07/2024 06:02

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

2
Бих искала да благодаря на всички в "Дарби"

(Дата: 2007-08-28) || (Брой: 07 / 2007) || Автор: Вероника ФелгентройНАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


STA40087.JPGИзползвам тази възможност, за да се представя. Казвам се Вероника Фелгентрой, на 22 години съм, от Германия. Уча културология в Леофана Унивърсити в Льонеберг. В момента съм на учебна практика в Консултантска къща за образование в чужбина „ДАРБИ” в България.
Винаги съм се интересувала изключително много от пътувания и от възможността да опозная различни култури. Това е чудесна възможност да се учиш от другите хора и да обогатяваш себе си.
Разбрах това още като ученичка в гимназията, в обменната програма Една учебна година в Нова Зеландия, където живеех в приемно семейство и посещавах Уелингтън хайскуул. Беше страхотно изживяване, тъй като бях посрещната много топло в тази непозната и толкова отдалечена от родината ми страна.
След като завърших средното си образование, прекарах една година в Мексико, където работех в един приют, като доброволец, което беше друго много обогатяващо за мен преживяване.
Но как всъщност попаднах в България? Тук имам много добра приятелка, която живя в дома ми в Германия в продължение на една година като участничка в програмата. Една учебна година в чужбина, а по-късно още няколко пъти ми е идвала на гости. Това беше чудесна възможност за мен да й покажа страната си, да и обясня нашите обичаи и навици и да споделя германската култура и традиция с нея.
Разбира се, културният обмен никога не е едностранен. Стана ми много любопитно как изглежда нейната страна, какъв е животът в България, какви са вашите традиции и навици. Най – добрият начин да разбера всичко това беше да дойда тук в България и сама да се докосна до българската култура.
И така…реших да пристигна в България като стажант, тъй като живеейки и работейки сред хората винаги е най – добрият начин да научиш за тяхната страна.
Аз съм изключително благодарна, че Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби” ми даден възможността да осъществя този стаж, защото това ми позволява да натрупам и практически професионален опит, свързан с това, което уча и да проникна в същината на образователния туризъм. Според мен обединяването на пътуването с обучението е един много ефективен начин да се осъществява културен обмен и да се подготви бъдещото поколение за предизвикателствата на глобализиращия се свят.
НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11