05 / 2007 - 03/06/2023 17:14

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

20
Пътят към успеха минава през сърцето

(Дата: 2007-05-01) || (Брой: 05 / 2007) || Автор: ДАРБИpic.jpgЕлена Делевапреподавател по английски език в СОУ «Св.Климент Охридски», Пловдив.

Сътрудничеството ми с консултантска къща „Дарби” започна преди година и половина, когато в училище пристигна едно писмо за курсове в чужбина за учители по чужди езици. След като се заинтересувахме с моята колежка, ни бяха изпратени формуляри, които попълнихме, и в резултат получих отговор от колежа Excel English в Лондон. В този момент предстоеше най-трудното - да се попълнят формулярите за одобрение по порграма Коменски. Благодарение на ценните съвети и напътствия, които получих от прекрасните консултанти от «Дарби», се справих и с тази задача.
Не мога да опиша радостта и щастието, което изпитах, когато получих писмо, че съм одобрена за езиков курс в Лондон през юли 2007. От 15 години преподавам английски език и мечтата ми да посетя Великобритания се сбъдна. За мен това означава ,че най-после ще се докосна до тази древна култура и ще видя с очите си всички тези прочути забележителности на Лондон, за които преподавам на моите ученици. Този курс ще обогати моя професионален опит, ще повиши квалификацията ми в бъдещата ми работа в училище.

Приехме с радост поканата да участваме във викторината «Ние говорим английски», организирана от «Дарби». След като получихме въпросите за регионалния кръг, започнахме усилена подготовка по време, на която учениците бяха в училище дори по време на ваканциите. Напрежението растеше с наближаването на датата на състезанието. Въпреки, че бяхме уверени в знанията си, се притеснявахме от конкуренцията, защото не познавахме другите отбори. Това се промени в момента, в който влязохме в залата, тъй като бяхме много сърдечно и топло посрещнати от оргнизаторите на самата викторина.

 STA40012.jpg
 STA40047.jpg

 Кръговете се редяха един след друг, отбора ни събра максималния брой точки и в първия момент дори не осъзнахме, че ние сме победители в Пловдив. Бяхме много щастливи и горди ,че представихме достойно училището си. Сега ни предстоеше ново предизвикателство финала на викторината в София.
Този път знаехме, че там ще бъдат най-добрите. Въпреки, че времето ни притискаше и материалите за подготовка бяха по-обемни, се заловихме за работа. Най-много време ни отнеха историята и географията на Великобритания - освен многото дати, нямаше структурирани въпроси и трябваше да съставяме примерни, които биха могли да НИ се паднат.


Ето,че дойде и финалния кръг и въпреки, че отборът ни се класира на четвърто място, само на три точки от победителите, бяхме доволни и удовлетворени от труда си. Доказахме, че сме равностойни противници и че цялата подготовка, и участие са си заслужавали. Освен, че научихме нови неща, станахме по-уверени в себе си. Бях много щастлива, когато след финала учениците ми казаха, че искат да участват догодина пак.
Всичко това се случи благодарение на

усърдието и професионализма от страна на консултанска къща «Дарби».
Незабравимо ще остане и посещението на отбора ни в Американския университет в Благоевград ( наградата ни като победители в регионалния кръг в Пловдив). Бяхме сърдечно и топло посрещнати от домакините, след което ни разведоха из сградата на университета и общежитията. Обстановката в която се потопихме беше невероятна, трудно ни беше да повярваме, че всичко това не е сън, че съществуват и такива учебни заведения, в които нищо не липсва на студентите и в същото това време са обградени с внимание и загриженост от страна на преподавателите. Тръгнахме си щастливи и доволни, че научихме и видяхме много нови неща. Някои от учениците казаха ,че след две години ще учат тук, което искрено им пожeлавам.
Сега с нетърпение чакам месец юли, за да замина за Лондон. Благодаря на «Дарби» за оказаната професионална помощ към мен и моите ученици, благодаря им че ми показаха пътя към успеха и се надявам да продължим плодотворното си сътрудничество и за в бъдеще.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11