09 / 2009 - 24/09/2022 20:28

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

219
Образованието в чужбина - възможност да израснеш като личност

(Дата: 2009-11-16) || (Брой: 09 / 2009) || Автор: ДАРБИ
 На 24 и 25 октомври с София, в хотел „Радисън” се състоя едно от най-големите събития в рамките на вече отминаващата година, отнасящо се до възможностите за образование в чужбина- традиционното изложение „Отворени врати за образование в чужбина”, организирано от Консултантска къща „Дарби”. В хода на изложението Елена Гяурова и Стефани Йорданова интервюираха гостите-представители на чуждестранни образователни институции, които споделиха своите впечатления от изложението и мнението си за последните новости в образованието.

Вестник „Взор” има удоволствието да Ви представи  интервюто с Евелиан Клеминк
(Evelien Clemminck) от Университета за приложни науки Hogeschool Zeeland в Нидерландия.


-Г-жо Клемник, коя е най-предпочитана специалност във Вашия университет според наблюденията Ви?
-Ние предлагаме общо четири бакалаварски програми, при които преподаването е изцяло на английски. Това са международен бизнес и мениджмънт, много популярната напоследък - управление на водните ресурси, приложна химия, както и съвсем новата стартираща през септември догодина – управление на туризма. Това са изключително търсени специалности, с практическа насоченост – нещо, което като цяло отличава обучението в Холандия. Това е една от основните причини страната ни да се превръща в една от най-модерните дестинации за образование в момента.

-Бихте ли споделили с нас, на какво се дължи интереса Ви да представяте Вашия университет тук в България?
-Няма нищо по хубаво от това в един университет да има интернационална атмосфера, а за да създадем такава се нуждаем от студенти от други държави, особено от България, където наистина хората ценят доброто образование.

 -Има ли български студенти към момента в университета Ви?
-Независимо, че това е само втората ни визита в България, ние вече имаме няколко български студенти. Двама от тях – момче и момиче изучават международен бизнес и мениджмънт, а третият, също момче, изучава управление на водните ресурси.


-Различава ли се по нещо това изложение за образование от другите, на които сте присъствали?

-Не сме участвали в други изложения в България, но бяхме тук на Вашето изложение миналата година. Някои от изложенията, на които сме присъствали извън България са били много големи, с действително огромен брой посетители, които, обаче, не бяха истински заинтерсовани от обучение в чужбина, докато родителите и техните деца, които срещаме на Вашето изложение в София действително искат да продължат обучението си някъде извън България и да изживеят усещането да си в друга, чужда държава.

-Възнамерявате ли да дойдете отново в България?
-Непременно. Всичко тук ми хареса много.

-Какви са Вашите лични препоръки, които бихте отправили към тези, които планират да продължат обучението си в чужбина ?
-По мое мнение самият факт на учене в чужда държава сам по себе си  понякога е по-важен от получената диплома. Това е така, защото имаш възможност да израстваш като личност, тъй като срещаш много нови отговорности и се научаваш сам да решаваш проблемите си. Ако имате  възможността да учите в чужбина - не я изпускайте. Важното е да сте сигурни, че сте избрали правилната за Вас специалност, тази която наистина Ви е интересна, за да постигнете и дадете най-доброто от себе си в бъдеще.

 

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11