08 / 2007 - 22/06/2024 21:16

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

24
Когато мечтите се сбъдват

(Дата: 2007-10-26) || (Брой: 08 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Няма съмнение, че най-хубавият миг в живота на всеки е когато осъществи
мечтите си. Моята мечта да посетя Англия се сбъдна това лято с помощта на
консултантска къща” Дарби”. Имах удоволствието да придружавам група
ученици на летен езиков лагер в града на университетите - Оксфорд.

 Rumi Yordanova.jpg
 Peggy Lardot.jpg
Прекарахме две страхотни седмици с Моника, Александра, Виктор, Джем, Владислав, Мартин, Ирина и Елена. Дори, да си признаем, не ни се връщаше. Времето, преживяно в езиковия център, беше натоварено с положителни емоции и много приключения, за които продължавам да разказвам на близки, познати, колеги, роднини и приятели.
Макар, че основната цел на пребиваването беше обучението и усъвършенстването на езиковите знания на учениците, имахме възможност и за много други занимания като общуване с връстници от цял свят, разглеждане на забележителности и музеи, развлечения, спорт, пазаруване и разпускане в увеселителен парк с екстремни атракции.
Ще запомним Оксфорд с приятната и интелектуална атмосфера, която излъчват сградите на града. Там имаш усещането, че времето е спряло, защото колежите, църквите, библиотеките и каналите на реките изглеждат по същия начин както преди векове!
Освен Оксфорд посетихме града на Шекспир - Страдфорт. Разхождахме се и се снимахме в дома на великия драматург. Най-вълнуващото преживяване обаче беше живото присъствие на уредниците на музея, които бяха гримирани и облечени в костюми от XVII век! Те разговаряха с нас и ни пренасяха в минали времена, накараха ни да се чувстваме част от историята!
Недалеч от Оксфорд се намира замъкът Бленъм, притежание на единадесетия граф Джон Джордж Вандербилт Спенсър Чърчил. Имението поразява с огромните си размери - 50 кв. км, 187 стаи, обзаведени с блясък и великолепие, приказни градини, езера, фонтани и статуи! А знаете ли, че замъкът е родното място на Уинстън Чърчил, внук на седмия граф и бивш премиер на Великобритания?
Има толкова много за разказване...
Хубавите спомени не се изчерпват само с екскурзиите до Бат, Лондон, Чесингтън, но се допълват от чудесните взаимоотношения в нашата група. Децата от България направиха впечатление с поведението си, винаги точни и отговорни. На сбогуване домакините ниDCP_1360.jpg изказаха благодарност, което ни даде повод за гордост и удовлетворение.

Няма да се изненадам, ако някое от децата отново участва в летен езиков лагер или продължи образованието си в Англия, защото всички се чувстваха там прекрасно и се върнаха с мъничко тъга. Всеки от нас отнесе нещо със себе си, за да се зареди с нови стремежи, защото щом се сбъднат мечтите, трябва да се родят нови мечти, нали?

Румяна Йорданова
учител по английски език
СОУ “Св. Климент Охридски”
Пловдив

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11