1 / 2010 - 23/07/2024 06:17

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

242
Усещане за избор

(Дата: 2010-01-18) || (Брой: 1 / 2010) || Автор: ДарбиЕдин от малкото студени дни през тази зима. Искаш само да си си в къщи и да не ти се налага да мислиш за излизане. В такъв ден не очакаваш нищо особено, но то се случва. В редакцията влиза момче-видимо скромно, без превзетост и малко стеснително, но то носи със себе си онази приветливост, която те стопля и те кара да летиш.

 До този момент не познавах Николай Щерев. Знаех, че е спечелил 100% футболна стипендия на Brook House College за 2009г. и то при една сериозна конкуренция. Очаквах го-бях го поканила за интервю, но се стараех да избегна всякаква предварителна нагласа, за да бъда максимално обективна. Той ме спечели с плахата си усмивка, казваща: “Аз не съм направил нищо особено!”. Зададох първия си въпрос, знаейки, че това е въпрос, на който трудно може да се отговори, но той се оформи в мен, сякаш за да потвърди първоначалното ми впечатление.

-         И така: Кой си ти?Представи се на нашите читатели?
-         Момче,обичащо и отдадено на футбола. Човек, който се стреми да успее в сфера, която му харесва и му доставя удоволствие, и търси най-доброто място за реализация.
-         През тази година съдбата те отведе в Brook House College. За теб той добро място за реализация ли е?
-         Много добро. Наистина аз не мога да правя сравнения с други чуждестранни футболни академии, защото не ги познавам, но спрямо българските, в които тренирах, е на светлинни години.
-         Различен ли е Николай Щерев сега от времето преди да заминеш за Англия?
-         Не бих могъл да кажа, че съм се променил, но разбрах истинските очаквания, които хората могат да имат към мен. Те са много високи, но не изпитвам никакъв стрес. Всъщност нека другите отсъдят дали съм различен.
-         Как се почувства в началото в новата среда?
-         Странно. Нямах изградена представа за това какво ме очаква. Адаптирах се постепенно, но сравнително бързо. Там хората са различни.
-         Имаш ли много приятели?
-         Всички от Колежа и особено от Академията и българите в Колежа.
-         Различно ли е приятелството там и в България?
-         Приятелство значи едно и също, взаимоотношенията, които търсиш са едни и същи независимо от държавата.
-         Какви са отношенията ти с учителите?
-         Добри. Винаги когато имам въпрос или изпитвам затруднение се отзовават. Вдъхват ми респект.
-         На какво се дължи това?
-        Разбрах, че се опитват да ми помогнат да овладея знания, които да ми осигурят реализация извън футбола. Тук не съм се замислял за това. Образователната система в Англия е по-различна и по ефективна спрямо резултатите, които съм постигнал.
-         Какво мислиш за треньорския щаб?
-         Лъчезарни хора и когато имаш проблем се отзовават, подкрепят те в тежки моменти, дават ти съвет, който би ти помогнал. Имат страхотно чувство за хумор.
-         А за съотборниците си?
-         Всички са на добро ниво и повечето имат добри възможности за развитие. Те са чудесни събеседници. А на терена-доверието е едно от най-важните неща във футбола, то те прави по-сигурен и в самия себе си.
-         Как би оценил получената от теб стипендия?
-         Това е една добра възможност за мен, за която съм благодарен, и мисля, че до момента оправдавам очакванията.
-         Как виждаш близкото си бъдеще?
-         Надявам се да заиграя за някои мъжки отбор в по-долните девизии, което ще е полезно за мен и което ще помогне да ме забележат по-добри отбори. Искам да играя футбол за добър отбор независимо къде-в Англия, в България или някъде другаде.
-         Консултантите на “Дарби” помогнаха ли ти, за да осъществиш мечтата си?
-         Почти се бях отказал да участвам в конкурса за футболна стипендия, но тогава ми се обади г-жа Наташа Христова. Тя ме мотивира и аз все пак реших да опитам. Неоценима за мен е и помощта на “Дарби” като посредници между мен и колежа.

Отново и отново препрочитам това кратичко интервю и в него откривам най-важното-онова, което Ники не спомена. Тази стипендия, осигурена от партньора на Консултантска къща “Дарби” Brook House College му дава най-ценното нещо на този свят-усещането, че има избор. Няма значение дали ще стане известен футболист или ще продължи образованието си в друга област- изборът е негов, просто трябва да се възползва от възможностите, които му се предоставят.

Предстои провеждането на конкурс за футболна стипендия и през 2010г.  Тя отново е осигурена от  Brook House College със съдействието на Консултантска къща „Дарби”. Всеки, който иска да посвети живота си на този спорт, може да посети Януарското издание на изложението „Отворени врати за образование в чужбина” в хотел „Радисън” на 30 и 31 януари, във Варна на 02.02. 2010г. или да се обърне за повече информация към консултантите на „Дарби” на тел. 988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11