4 / 2010 - 24/09/2022 18:54

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

264
Финален кръг на Националната викторина „Образование на бъдещето”

(Дата: 2010-04-15) || (Брой: 4 / 2010) || Автор: Дарби На 19.03.2010г. се проведе финалният кръг на националната викторина „Образование на бъдещето” на английски език, организирана от фондация „Дарби”. Домакин на събитието в София беше Висшето училище по застраховане и финанси.   За седма поредна година млади хора на възраст от 16 до 18 години от цялата страна получиха шанс за изява и възможност да се срещнат помежду си и  да премерят своите знания.

Повече от 30 училища от над 20 града се срещнаха в регионалните надпревари  в Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Кюстендил и София през ноември. Победителите от тези състезания спечелиха правото да се срещнат на финала и да излъчат националния победител във Викторина 2010.

На 19.03 в София се конкурираха: 4-та Езикова гимназия „Фр. Жолио Кюри” от Варна, ГПАЕ „Гео Милев” – гр. Бургас, ГПЧЕ „проф. д-р Асен Златаров” от гр. Хасково, Езикова гимназия „Бертолт Брехт” от Пазарджик, Езикова гимназия „Д-р Петър Берон” от Кюстендил, СОУ „Хр. Ботев”-гр. Враца и 164-та гимназия  с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес” от София.

 В залата присъстваха официални гости, учители, родители и съученици, дошли да подкрепят любимото училище. Състезанието откриха г-жа Бистра Илиева –управител на „Дарби” и доц. д-р. Йордан Христосков – зам. ректор по учебната дейност и качеството във Висшето училище по застраховане и финанси. Сред гостите бяха г-жа Мариана Лозанова – експерт по английски език в РИО-София и г-жа Александра Раник от международна верига езикови центрове и колежи „Каплан”. Почетен председател на журито бе проф. Барбара Скрапски от Мерилендския университет. Специални поздрави и пожелания за успех на участниците изпратиха г-жа Ваня Кастрева –началник на РИО –София и г-жа Ирина Васева – главен експерт в МОМН.

Състезанието бе изключително оспорвано и изпълнено с много емоции. Учениците се надпреварваха да докажат кой е по-добър в тест по английски език, презентация на водещ европейски колеж или университет и въпроси, свързани с бъдещото кариерно развитие. След много обрати и неочаквани изненади два отбора излязоха напред – Езикова гимназия „Бертолт Брехт”-гр. Пазарджик и езикова гимназия „Д-р Петър Берон” от Кюстендил. Представителите и на двете училища бяха толкова силни и равностойни, че се наложи провеждането на 4 кръг - отговор на въпроси за символите на ЕС. Дали заради мощната подкрепа от специално дошлите 100 ученика от Кюстендил за състезанието, или пък заради по-голямата увереност победители станаха четиримата участници от Езиковата гимназия „Д-р Петър Берон”, които спечелиха голямата награда на „Дарби” – 2-седмичен безплатен езиков курс във Великобритания през лятото. След тях, с минимална разлика, се наредиха представителите на езиковата гимназия от Пазарджик, които ще могат безплатно да посещават сертификатен курс по английски език в Darbi College, България.  Третото място си поделиха ГПАЕ „Гео Милев”-Бургас и испанската гимназия от София. Миналогодишните победители от Хасково останаха пети, а училищата от Варна и Враца заеха следващите места в класирането.

Накрая, както във всяко състезание, имаше сълзи и от щастие и от тъга. Водещият, организаторите и журито пожелаха на добър час на всички в очакване на следващите срещи и вълнуващи моменти догодина.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11