5 / 2010 - 24/09/2022 19:30

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

273
На 15 май 2010 г. за втори път в хотел Радисън Блу, София отвори врати „Магазин за езикови ваканции”

(Дата: 2010-05-13) || (Брой: 5 / 2010) || Автор: Дарби Според проучване, организирано от консултантска къща  за образование ДАРБИ, на нагласите на ученици от четвърти до девети клас в София и страната, над 61% от децата предпочитат да ходят на море и в чужбина, докато 65% от анкетираните родители поставят на първо място летните програми извън страната за развиване на чужд език и други курсове и обучения в чужбина.
П
роучването бе направено в началото на годината. Тогава се проведе и първото издание на „Магазин за езикови ваканции”. 
Големият интерес към тази инициатива и нарастващото търсене провокира подготовката и провеждането на Второто издание за тази година- „Магазин за езикови ваканции – лято 2010”- 15 май 2010 в хотел Радисън, от 12.00 – 17.00ч.  Магазинът дава възможност на всеки посетител да направи безплатен тур из павилионите на Англия, Германия, Ирландия, Франция, Испания, Италия, Австрия и България… и да си закупи на промоционални цени едно невероятно изживяване през лятото.

Изложението представя центровете, предлагащи английски, френски, немски, италиански или испански езици и възможността на място да се запишете  за специалните предложения на „Дарби” за групови и индивидуални програми с отстъпка.  Всеки, които се запише на място ще получи отстъпка от цената на груповите и индивидуални езикови програми в чужбина.

Г – жа Бистра Илиева, организатор на изложението споделя, че мероприятието има като задача да представи и голямо разнообразие от програми, съчетаващи, езиково обучение с различни видови спорт, изкуство, професионални специализации и др. За ангажираните с международен бизнес също е важно да познават елитните езикови центрове, които предлагат индивидуално отношение и бизнес английски.

Изложението е инициатива на Консултантска къща Дарби и Bulgaria Air.  Към организаторите се присъедини и Ирландската авиокомпания Aer Lingus. Голямата изненада за посетителите на магазина са и промоционалните  оферти, които ще бъдат представени при закупуването на самолетен билет на Bulgaria Air.
 При проучването на анкетираните 435 ученика и техните родители е поставена задачата да оценят къде биха искали да прекарват ваканциите си по скала от 1 (не би било добре) до 5 (би било чудесно) и е  оставена възможност да добавят свои предпочитания. Най-малък брой точки събира оставането през ваканцията на лятна занималня или вкъщи. Почивка при баба и дядо също не се радва на особена популярност сред подрастващите.
Възможността да учат чужд език в чужбина е оценена като любима от всяко пето дете и е посочена като най-добрата ваканция от 65% от родителите. Родителите също оценяват опциите за оставане на лятна занималня и вкъщи като най-малко предпочитани. Едва 2% от родителите посочват оставането вкъщи като предпочитана опция. Лагерите се радват на по-голяма популярност сред децата, отколкото сред родителите.
Най-голям брой от децата, които са се възползвали от опцията да посочат свое предложение за прекарване на ваканцията са посочили, че мечтаят за пътуване в космоса и до други планети. 
Ако не сте успели да посетите Магазина, можете да се свържете с консултантите на „Дарби” на телефон 02/988 03 40 и eshsa@einet.bg
Забележка: Хоризонталната скала на графиките показва броят точки събран от всяка опция за ваканция. На анкетираните е оставена възможността по желание да запазят анонимността – над 98% са се идентифицирали поименно. 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11