6 / 2010 - 16/08/2022 04:40

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

282
Резултати от конкурсите за стипендии на Brooke House College

(Дата: 2010-06-16) || (Брой: 6 / 2010) || Автор: Дарби За седма поредна година Консултантска къща „Дарби” и нейният партньор Brooke House College предложиха възможност за български ученици да продължат средното си образование във Великобритания. Това е инициатива с дълбок социален смисъл, защото прави много по-достъпно английското образование, спечелило заслужен престиж в цял свят. От това предложение в течение на годините са се възползвали редица български ученици, някои от които продължиха образованието си в престижни висши учебни заведения.

През последните три години тази инициатива беше обогатена и с анонсирането на пълна стипендия за деца, занимаващи се с футбол.

Brookе House College е основан преди 40 години и е известно частно бординг училище. Приема ученици между 14 и 21 години и осигурява качествено английско образование на чуждестранни възпитаници, които искат да кандидатстват в университет във Великобритания. Brooke House College е признат от „British Acreditational Council” (BAC) и е член на „Conference of Independent Further Education” (CIFE). Радва се на завидна репутация и на традиционно отлична академична работа. В последните години средно около 98% от завършилите Brooke House College успешно са кандидатствали в Британски университети. Възпитаницита му продължават обучението си в най-различни области - медицина, право, архитектура, бизнес, икономика, счетоводство, информационни технологии, психология и много други. Като цяло те предпочитат учебни заведения в градове като Оксфорд, Кеймбридж, Бристол, Кардиф, Лондонското Училище по икономика, “Империал Колидж”. Колежът предлага и подготовката на ученици за университети в САЩ.

Колежът се намира в красив, традиционен английски малък град - Маркет Харбъроу, който е на един час път с влак северно от Лондон и на час и половина от главното международно летище Лондон Хийтроу. През своята четиридесет годишна история Brooke House е развил репутацията на учебно заведение с отлични академични резултати, както и с грижовната си и гостоприемна среда. 
 Конкурсът за академична стипендия през тази година се проведе на 6 юни 2010 год. В надпреварата взеха участие 14 ученика от цялата страна на възраст от 14 до 17 години. Всички се представиха отлично.

Тази година за първи път беше дадена възможност на кандидатите за програмата A Level да покажат знания не само по английски и математика, а и по биология, икономика и бизнес.


Всички участници с нетърпение очакват да разберат резултатите от своето представяне и решението на училището за процента стипендия, която са спечелили.


Редакционната колегия на в. Взор ще Ви информира своевременно, публикувайки постиженията на явилите се в рубриката за новости, събития и актуална информация.

Конкурсът за футболна стипендия на Футболната академия към Brooke House College се проведе от 7 до 10 юни 2010 год. В него се включиха 35 момчета от цялата страна. В оспорвана надпревара на стадион Славия те се бориха за 100 % стипендия, която дава възможност на щастливеца да завърши английско училище за средно образование и едновременно с това да има своето развитие във футбола.

 На 11 юни 2010 година в пресклуб „България” на Националния стадион  „Васил Левски” беше проведена пресконференция, на която присъстваха г-жа Б. Илиева- управител на „Дарби”, г-н Джайлс Уилямс – директор на Brooke House College , г-н Н. Щерев – миналогодишният победител в конкурса за футболна стипендия и тримата треньори на Футболната академия.

На нея беше представен тазгодишния победител в конкурса за футболна стипендия. Това е  ученикът  от 11 клас на Частно училище „Рьорих” Марио Стефанов.

Марио играе във футболен клуб „Витоша-Бистрица” като крило. Той взе решение и се яви и на конкурса за академична стипендия, където показа  добри знания по английски и по математика.

Нарастващият брой на включващите се в конкурсите за стипендии на английското бординг училище показва тенденция, констатирана от «Дарби»-все повече млади хора и техните родители търсят качествено средно образование извън границите на родината ни. В условията на сериозна икономическа криза инициативата на Консултантска къща «Дарби» предоставя още един шанс на всеки, който е мотивиран да успее. Ако Вие сте от тази порода, можете да получите информация за конкурсите догодина от Консултантите на «Дарби» на тел. 02/988 0340. 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11