1/2011 - 22/06/2024 21:24

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

333


(Дата: 2011-01-17) || (Брой: 1/2011) || Автор: Дарби На Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина” ще присъства представител на Instituto Europeo di Design-г-н Antonio Venece. Неговата цел ще бъде да запознае интересуващите се с възможностите, които предоставя учебното заведение и да представи стипендиите, които институтът предлага-пълни и частични стипендии предимно за бакалавърски програми.
Instituto Europeo di Design /IED/ е основан през 1966г. в Милано и непрекъснато се разраства. Обучението и изследователската дейност са в сферата на дизайна, модата, визуалните изкуства и комуникациите. Целта на университета е да предложи на талантливи млади хора програма, която да покрива едновременно теоретична и практическа част. Студентите изграждат своя собствена гледна точка по отношение на дизайна, която ще им е полезна през цялото им кариерно развитие.


Instituto Europeo di Design /IED/  е известен със своите методи, които насочват усилията на студентите към креативност, разучаване на различни технологии и експериментиране. Винаги се поставя акцент върху реализирането на практика на всеки един проект- идеята трябва да придобие реална форма. Преподавателите са отлично подготвени професионалисти- специалисти в определена сфера. Тясното сътрудничество с различни компании в областта на дизайна е шанс за младите творци да се почувстват съпричастни към този свят, да се сблъскат още по време на своето обучение с реални проблеми.
Днес IED има международни кампуси в различни части на света. Във всеки от тях е запазен духът на автентичната италианска креативност и същевременно се изучават най-иновативните подходи и експресивни форми от цял свят, формиращи новите тенденции в модната индустрия. Кампусите се намират в големи градове като Рим, Милано, Торино, Венеция, Мадрид, Барселона и Сао  Пауло.
Университетът си сътрудничи тясно с над 37 престижни учебни заведения по дизайн, което дава възможност на неговите възпитаници да участват в разнообразни програми за обмен.

 Студентите могат да запишат следните програми:


-3-годишна програма- тя може да бъде избрана от кандидатите при условие, че вече са завършили средното си образование. Този курс предлага технологични познания, изучаване на различните видове материали и придобиване на обща култура по дизайн, както и умения да се познава и разбира пазара. Студентите участват активно в конкурси и  семинари, организирани от партньори на университета от бизнес средите. Така се развиват критичното мислене, уменията за самостоятелна работа, способността за взимане на отговорни решения и умението да се разбира клиента.
-1-годишна програма- тя е подходяща за тези, които искат да инвестират по-малко време в своето образование, а същевременно да придобият умения и знания. След теоретичната част на курса наученото се прилага на практика. Има възможност за програми, които дават познания в различни сфери на дизайна, модата и комуникацията едновременно. Така всеки би могъл да се ориентира в коя област желае да се развива и в края на годината след 2-месечен курс, насочен само в избраната област, студентът може да се запише директно във втора година на 3-годишната програма.
Instituto Europeo di Design /IED/ предлага за всеки, който иска да продължи обучението си в тази област, и магистърски програми с изследователска цел и специализации.
В рамките на европейската идея за учене през целия живот в кампусите на института можете да откриете и:
-Летни курсове - подходящи за всеки, който иска да си разшири познанията в сферата на дизайна, модата и визуалните науки.  Лекциите са на английски или испански и са с продължителност от три до четири седмици.
-Вечерни курсове- подходящи за работещи, които могат да се обучават в извънработно време.

За повече информация можете да се обадите на телефон 02/988 03 40 или да посетите сайта на „Дарби”  www.darbi.eu.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11