4/2011 - 23/07/2024 05:15

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

361
Събития, събития, събития…

(Дата: 2011-04-15) || (Брой: 4/2011) || Автор: ДарбиТоп обучение на бъдещи дизайнери

и дефиле на бални тоалети от Америка


 На 12 април 2011г. от 18.00ч. в салона на „Дарби Колидж” се проведе Ревю-презентация, организирано от Консултантска къща за образование в чужбина. Бяха представени два от най-авторитетните университети за мода и дизайн в Европа, които имат зад гърба си поколения от дизайнери подготвени в ателиетата на световните майстори на дизайна – Istituto Marangoni и Istituto Europeo di Design.
Г-жа Благовеста Евтимова-водещ консултант за висше образование в чужбина в „Дарби”  запозна присъстващите с двете образователни институции и техните бакалавърски и магистърски програми по моден и интериорен дизайн, продуктов и индустриален дизайн, а също и дизайн на бижута и автомобили. Обявени бяха стипендиите за 2011г. за талантливи бъдещи дизайнери.
В рамките на презентацията Модна къща „Жасмин” представи ревю на официални тоалети от колекциите на американски дизайнери за 2011г.


Финален кръг на

Национална викторина „Образоване на бъдещето”


На 18.03.2011г. ( петък)  се проведе финалното състезание от Националната викторина на английски език"Образование на бъдещето", реализирана от фондация "Дарби" и консултантска къща за образование в чужбина" Дарби", с партньорството на Висшето училище по застраховане и финанси и включена в календара за извънкласни и извънучилищни дейности на МОМН.

Отборите-победители от 9 регионални  състезания в страната се срещнаха на финала в София, където бъде излъчен националният победител в надпреварата, чиято награда е 2-седмичен безплатен курс по английски език във Великобритания, осигурен от "Дарби".  University of Sheffield даде 30 % отстъпка от таксата за съвместната им програма с ВУЗФ(България) на победителите и съответно по 20 и 15 % за 2-ро и 3-то място. На всички участници бяха  връчени много предметни награди от името на партньорите на "Дарби" - елитни чуждестранни езикови центрове, колежи и университети. Club Class -езиков център от Малта награди двама ученици от Русе за най-добри презентации с 1-седмичен безплатен курс по английски език в Малта.

        Победители:
1.   1 АЕГ -София
2.   ПМГ "Акад. Н. Обрешков" -Бургас
3.   ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" - Хасково
3.   ЕГ "Д-р Петър Берон" -Кюстендил
5.   СОУ за европейски езици "Св. Константин-Кирил Философ" -Русе
6.   МГ "Д-р Петър Берон" - Варна
7.   ГПЧЕ -Плевен
8.   Гимназия "Д-р Иван Панов" –Берковица


CampusFrance България 2011

На 25 и 26 март в Гранд хотел София се състоя поредния салон CampusFrance Bulgarie 2011, организиран от Френския институт в София. На тържествено откриване присъстваха Негово превъзходителство Филип Отие- Посланик на Република Франция в България, г-н Дидие Талпен-Съветник по въпросите на културата и културното сътрудничество и г-н Жил Руе-Аташе по въпросите на научното и университетско сътрудничество.
Г-н Отие откри Салона като обърна внимание на традиционната френска политика във висшето образование-осигуряване на възможности за образование във Франция на чуждестранни студенти. В момента около 12% от обучаващите се във висши учебни заведения във Франция са чужденци. Българите там наброяват около 22 000 души. По брой на чуждестранни студенти Франция се нарежда на трето място в света след САЩ и Великобритания-подчерта Негово Превъзходителство.

В Салона участваха представители на различни висши учебни заведения във Франция и франкофонски програми в България и страните от региона. Като партньорска организация в Салона се включи и Консултантска къща „Дарби”.

Посещаемостта на изложението отново потвърди тенденцията, отбелязана и от „Дарби”, на нарастващ интерес към висше образование във Франция, франкофонски университети и програми.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11