04 / 2007 - 23/07/2024 05:40

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

38
Ние говорим английски

(Дата: 2007-04-07) || (Брой: 04 / 2007) || Автор: ДАРБИ

“Ние говорим английски” е състезание за ученици на възраст между 14 и 18 години и се провежда с цел да провери знанията на състезателите по английска граматика, география и история на Великобритания. В началото на 2007 година се проведе четвъртото поредно издание на състезанието, но за първи път в надпреварата сили премериха ученици от цялата страна.
През месец февруари се проведоха регионалните кръгове на Викторината в: Плевен - 05.02.2007; Русе- 06.02.2007; Варна - 07.02.2007; Стара Загора - 12.02.2007; Пловдив - 13.02.2007; София - 15.02.2007 като в национален мащаб взеха участие общо 37 отбора от 12 града на страната.
До финалния кръг в София, обаче достигнаха осем изключително добре подготвени отбора, представители на едни от най-елитните училища в цялата страна. Изключителното напрежение, нито за миг не им попречи да покажат знанията си и финалния резултат се оформи с разлика от само няколко точки между отборите, след провеждане на IV кръг за разпределяне на челните места.
Организаторите от консултантска къща за образование в чужбина “ДАРБИ” се бяха постарали да осигурят страхотни награди както за състезателите, така и за публиката, а голямата награда за победителите във финалния кръг на викторината беше летен езиков курс в Англия.
Първа английска езикова гимназия от София заслужено спечели голямата награда.
Искрената радост в очите на победителите най-ясно показваше как те още от сега очакват с нетърпение мига, в който ще станат част от мултикултурната среда на Brooke House College – училището, което ще приеме победителите от викторината – за да изживеят две незабравими и в същото време ползотворни седмици сред свои връстници от цял свят.Викторина “Ние говорим английски” 2007 - Крайно класиране:
1. Първа английска езикова гимназия- София
2. СОУ за европейски езици «Св.Константин-Кирил Философ» - Русе
3. Езикова Гимназия „Гео Милев” - Добрич
4. СОУ ”Свети Климент Охридски” – Пловдив
5. ГПЧЕ “Ромен Ролан” – Стара Загора
6. Математическа гимназия “Гео Милев” – Плевен
7. Английска гимназия «Гео Милев»-Русе
8. СОУПНЕ “Фридрих Шилер” - Русе1-IAEG-Sofia.jpgПърва английска езикова гимназия- София

“След като госпожа Йорданова регистрира нашето училище за участие във викторината, трябваше да създадем началната организация за сформиране на отбора ни и да успеем да съчетаем подготовката за състезанието и учебния процес. Опасявахме се да не ни повлияе негативно притеснението преди самото състезание, но по време на регионалния кръг в София бяхме удивително спокойни и уверени. Когато разбрахме, че сме победители за София се зарадвахме, че усилията ни бяха възнаградени и осъзнахме, че ни предстои още много сериозна работа. А сега минути преди началото на финалния кръг сме много развълнувани как ще протече надпреварата.”
2-SOUEE-Ruse.jpgСОУ за европейски езици «Св.Константин-Кирил Философ» - Русе

“Всички споделяме мнението, че идеята за организирането на такова мероприятие като викторината “Ние говорим английски” е новаторска и изключително интересна, и по тази причина с голям ентусиазъм разучавахме материалите за подготовка, които получихме. Опитвахме се максимално рационално да усвояваме и обобщаваме фактите. Самото състезание летеше с шеметна скорост и вниманието ни беше изцяло фокусирано върху оформянето на отговорите на зададените въпроси. Радостта ни за регионалния успех беше умерена, тъй като веднага отправихме поглед в перспектива към предстоящия финал в София, дори факта че ще трябва да пропътуваме такова голямо разстояние до мястото на провеждане на състезанието се оказа факт набиващ се в съзнанието. 
                                  Сега преди финала сме нервни, амбицирани, но с усмивка  на уста.”3-AEG-Dobrich.jpgЕзикова Гимназия „Гео Милев” – Добрич

“Ние сме от град Добрич, но регионалното състезание за нашия регион се проведе във Варна. Така ние се оказахме сред пет варненски отбора, без да имаме своя публика, която да ни подкрепя. Бяхме притеснени за от това дали ще се справим с допълнителните въпроси, ако се наложи да се проведе решаващия IV кръг. Докато течеше викторината, премисляхме много внимателно отговорите си, за да може те да са на нивото на очакванията на журито за пълен и точен отговор. Очакването на финалната надревара ни прави малко притеснени, но сме уверени в себе си.»

4-SOU-Plovdiv.jpgСОУ ”Свети Климент Охридски” – Пловдив

“Положихме много усилия при подготовката си за викторината, но като обърнем поглед назад, най-голямо затруднение изпитвахме при научаването на материала по история и география на Англия, тъй като нямаше структурирани въпроси, а само текстове за подготовка. Осезаеми бяха тревогите ни дали ще ни стигне времето за подготовка. Кръговете на състезанието в Пловдив се редяха един след друг, въпреки лекото си притеснение, успявахме да отговаряме вярно на изтеглените въпроси. В крайна сметка бяхме много щастливи от победата и осъзнахме, че цялата подготовка и притеснения са си заслужавали.”

5-Romen Rolan.jpg
ГПЧЕ “Ромен Ролан” – Стара Загора

“По време на подготовката ни за викторината, най-много се затруднихме при запаметяването на различните дати и факти, свързани с историята и географията на Англия. Допълнително напрежение внасяше и неизвестността колко добри са останалите отбори. Началото на самото състезание ни завари малко притеснени, но уверени – показахме знанията си, въпреки достойната конкуренция. Това че победихме ни накара да се почувстваме възнаградени за труда си и горди че представихме достойно училището си. Добре подготвени сме, уверени и щастливи, че стигнахме до финала на викторината.”

6-MG Pleven.jpgМатематическа гимназия “Гео Милев” – Плевен

“Преподавателката ни по английски език ни провокира да съставим отбор на нашето училище и да вземем участие във викторината “Ние говорим английски”. Подготвяхме се много усърдно, но запомнянето на годините и фактите в раздел “история” ни затрудниха невероятно. Не знаехме какво да очакваме от конкуренцията, но въпреки това, се чувствахме като победители, още докато течеше регионалното състезание. Въпреки напрежението, което ни обзема преди финалния кръг, се опитваме да запазим спокойствието и увереността си в успеха.”


7-AEG Ruse.jpgАнглийска гимназия «Гео Милев»-Русе

“В началото бяхме стъписани от обема на информацията за подготовка, която получихме. По време на регионалното състезание изпитвахме силно притеснение и бяхме изпълнени с противоречиви чувства. Огромно беше удовлетворението и щастието, че се класирахме сред победителите, но и не забравяхме, че предстои още по-голямо изпитание – финалът в София!”
8-Schiller-Ruse.jpgСОУПНЕ “Фридрих Шилер” - Русе

“Когато се подготвяхме за състезанието в Русе, не изпитвахме никакви притеснения. Малко бяхме объркани при разучаването на особеностите на различните чуждестранни учебни заведения, тъй като материята като цяло не ни е позната. По време на подготовката, на викторината бяхме спокойни и уверени. С радост приехме новината, че продължаваме към финала и сега с трепет очакваме как ще се развият събитията.”

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11