8/2011 - 22/06/2024 23:16

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

398
Средно образование в бординг училище в чужбина-защо?

(Дата: 2011-10-17) || (Брой: 8/2011) || Автор: ДарбиБи било скучно да повтаряме отново предимствата на средното образование в чужбина. Затова ви предлагаме различна гледна точка-едно мнение на Александра Байкушева. Тя заминава за Англия през 2008г. като ученик в Brooke House College. Впечатлена от системата на образование там и реалната възможност да постигне мечтите си, споделя своите наблюдения с брат си-Игнат.

Благодарение на нея той се насочва към същия колеж и се свързва с Консултантска къща „Дарби”. Подготвен от професионалните напътствия на Наташа Христова, той се явява на конкурс за академична стипендия и от 2009г. е ученик в колежа.

През 2011г. неговата сестра завърши средното си образование като един от най-блестящите ученици на випуска и е приета във висшето учебно заведение, което тя предпочита.
   

 За читателите на в. Взор Александра Байкушева споделя:

„Още от малка тръгнах да ходя на уроци по рисуване, което ме формира като личност и станах много решителна и мотивирана. Там се научих да оценявам изкуството и дизайна, защото разбрах, че са във всекидневния ни живот, от малките уреди до големите планове на градовете. Тук идва и архитектурата, изкуството на строенето на неща, без които животът ни не би съществувал. За това мечтата ми стана да бъда архитект, за да мога един ден да създавам и подобрявам нашата околна среда.

Курсовете по архитектура в Англия ме привлякоха защото имат много добра репутация и доста различен процес на обучение. Това беше и причината да реша да завърша средното ми образование там. Brooke House College ми даде страхотна възможност за реализация защото там учих специализирани предмети във връзка с архитектурата.

Докато в часовете по рисуване и графика разширих въображението си и разбирането за визуалния свят, математиката и механиката създадоха баланс между артистичната и научната част на архитектурата. Също така посещавах и допълнителни часове по история на архитектурата и моделиране, бях част от ученическия съвет и завърших програмата ‘Duke of Edinburgh’.

През трите години прекани в колежа получих многобройни награди за всеотдайност и прогрес, научих се да съм отговорна и да не се предавам лесно, и в крайна сметка изкарах страхотни резултати на повечето изпити. Благодарение на всички тези неща сега съм приета да уча архитектура в University of Brighton, където ще продължавам да се боря за да достигна целите си.”

Едва ли някой може да определи по-пълно предимствата на обучението в бординг училище в Англия-мотивация, целенасоченост, задълбочаване на знанията в областите, които са необходими за постигане на мечтаната реализация, възможности за извънкласна дейност, които да подпомагат израстването на ученика.

Ако вие вече виждате целта си и сте решили да я постигнете, ако сте готови да извървите пътя към мечтите си, можете да се доверите на консултантите на „Дарби”, които ще ви преведат леко през пътя на кандидатстването в бординг училище и ще ви запознаят с възможностите за получаване на стипендия за средно образование.

Повече информация можете да получите на телефон 02/988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11