9/2011 - 23/07/2024 06:09

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

414
С аромат на лято...

(Дата: 2011-11-17) || (Брой: 9/2011) || Автор: ДарбиЛетните групови езикови ваканции са предпочитани от родители и деца. Техните предимства ни разкрива интервюто с г-жа Антония Богданова, ръководител на група от 10 деца от 8 до 15г. възраст, усъвършенствали езиковата си подготовка през лятото на тази година в St. Michael`s College, Централна Англия:

Г-жо Богданова, бяхте ли притеснена преди отпътуването от България?

Разбира се. Отговорността е голяма. Децата, които пътуваха с мен бяха на възраст предимно около 10 години.  Преди пътуване задължително в консултантска къща „Дарби” се прави инструктаж за всички участници, за да са подготвени за предстоящото пътуване. В крайна сметка всичко по заминаването и пътуването мина много добре. Когато с децата има възрастен, те са спокойни и изцяло разчитат на него, а използват времето на пътуването да се сприятелят.

     

Как ви посрещнаха в Англия?

Чакаха ни още на летището в Лондон, от където ни закараха с удобен автобус до колежа. Стигайки там, всичко по посрещането, ориентацията и настаняването ни мина бързо и при отлична организация. St. Michael’s College е типично пансионатно училище, което извън академичната година през лятото посреща деца от цял свят, които искат да усъвършенстват английския си език. Оказахме се на много красиво и спокойно място и веднага усетихме подкрепата от страна на персонала на колежа.

Опишете ни условията за живот.

Бяхме настанени в общежитията на училището - отделни за момчета и момичета. Учителите и груповите ръководители, както и част от персонала, живеехме при същите условия, както и децата и така бяхме на тяхно разположение 24 часа в денонощието. Стаите са с 2 и с 4 легла, като по правило в една стая не се настаняваха деца от същата националност. Всеки ден, докато текат учебните занятия, общежитията се заключват  и се почистват основно, а веднъж седмично е създадена строга организация за пране на дрехи и смяна на спално бельо. Добрата организация на всичките над 150 деца в колежа се постигаше чрез провеждане на задължителни събрания 2 пъти дневно в спортната зала, където ни съобщаваха какво предстои и какво се очаква от нас.

Разкажете ни какво включва един ден.

Всеки ден децата се будят от звънец, и отиват на закуска – прясно приготвена в кухнята на колежа, както и обедите и вечерите, отличаващи се с голямо разнообразие. В 9 ч. започват учебните занятия. Децата учат в различни групи според нивото на владеене на езика, което се определя още първия ден с тест. Преди последният час е обяда, а след него всички отиват на събрание в спортната зала, след което са организирани различни активности: спортни като тенис, баскетбол, плуване, волейбол и творчески като драма, приложни изкуства и др. Който не желае да се включи в никоя от тях, може да прекара времето си в общата стая, където има достъп до интернет, билярд, джаги и др. Между 18 и 19 ч. децата имат свободно време, след което е вечерята. Отново събрание, за да се информират всички какво предстои вечерта и на следващия ден. Дните завършваха с кино вечер, караоке, дискотека или някой забавен конкурс, в който децата показваха талант.  В 22.15 всички трябва да са по стаите си. Отговорникът на общежитието минава по стаите, за да провери дали всичко е наред.

По време на вашия престой сте успели да се докоснете и до многообразието на живота в Англия?

Да, имахме организирани по 2 целодневни и 2 полудневни екскурзии на седмица. Посетихме стадиона в Манчестър – символ на града; столицата на Уелс – Кардиф и старинния замък, разказващ с руините си за героичното минало; научихме повече за Римската цивилизация от екскурзовод – облечен като римски войник в Честър; и посетихме един от най-красивите английски градове – Бат, известен със значението си на курортен център още от времето на Римската империя. Всички много се забавляваха в Сафари парк и бяха силно впечатлени от жирафите, които любопитно надничаха в автобуса. За тях, а и за мен това е незабравимо преживяване.

Какво представляваха учебните часове?

Часовете по английски език се провеждаха в духа на лятната ваканция, провокирайки децата да участват в повече дискусии, да правят съвместни проекти и да участват в интерактивни игри. Преподавателите бяха на много високо ниво и имаха страхотен подход. Ученето се случваше в забавлението.

 

 
 

Да разбирам ли, че с удоволствие отново бихте станали ръководител на група?

Да, защото работата ми беше максимално улеснена от администрацията и директора на Лятното училище. Кампусът на колежа e затворен и е сред красива природа, а децата се чувстваха спокойни и упражняваха и усъвършенстваха английския си език с деца от цял свят, създавайки нови приятелства. Благодарна съм на Консултантска къща „Дарби”, че ми предостави тази възможност и се надявам отново да я получа.

 

Консултантска къща „Дарби” препоръчва на родителите да се възползват от ранните записвания за летните езикови ваканции за 2012 г. на своите деца. Лондон ще бъде домакин на Летните Олимпийски игри и това е повод да планирате от рано пътуването си, за да успеете да сте част от тази емоция. 

 

Информация за възможностите за летни групови езикови ваканции можете да получите на тел. 02/988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11