2/2012 - 23/07/2024 06:00

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

435
Аз уча в Лондон!!!

(Дата: 2012-02-14) || (Брой: 2/2012) || Автор: ДарбиСкъпи читатели, представяме Ви впечатленията на Цветан Стойков, който започна магистърското си образование в Лондон през 2011г. В редовете, написани от него, сами ще усетите колко силно е въздействието, което оказва една от най-притегателните столици в света и в това е трудността-да се справиш с емоциите, да устоиш на изкушенията и да продължиш да преследваш целта си.  Цветан го е разбрал, пожелаваме на всеки един от Вас да има възможността да преживее радостта от осъщественото желание, трепета от срещата с новото и увереността в собствените сили.

Здравейте,

Казвам се Цветан Стойков и от няколко месеца уча магистратура по специалност Връзки с обществеността в Лондонският университет Грийнуич. Накратко ще се спра над две основни неща: живот и учение.

 Животът в Лондон е вълнуващ. Изпълнен с разнообразие и древна архитекура, включително и история, ще спре дъха на всеки, който разбира и оценя ценностите на Англия и би желал да промени ежедневието си. От Изток до Запад, по река Темза, се намират повечето забележителности на модерен Лондон, като: Милениум Доум (по-известен като О2 арената, където концертите на Бон Джоуви, Риана, Колд Плей и много други не са за изпускане). След това е 'Новият град' на Лондон, Канари Уарф; следва Грийнуич, където се намира университета и където е открито времето. На Запад по реката се намират: Лондон Бридж, Лондон Ай и Парламента заедно с Биг Бен. Само това те кара да трепнеш. Но има и още.

Животът в университета се крепи на две начала: учение, на Великобританско ниво, и партита, организирани от студенти, в които всеки може да участва, в зависимост от желанието. Учението не е сложно, но не е и за подценяване, защото се изискват резултати и нови идеи. Моята програма, Връзки с обществеността, е нововъведение и като цяло тепърва се развива като кариера в цял свят. Лекторите са с голям опит и познание, заинтригувани от това да изпълнят лекциите ни с различни примери. Всяко едно мнение е ценно, тъй като доразвива всяка специалност. А в Грийнуич те са много, в зависимост от интересите.

Разпространяващ се на няколко кампуса/общежития, всяко с единтичността си, Грийнуич разполага и с различни занимания извън учебно време. В това влизат: спортните отбори на университета (футбол, ръгби, американски футбол и т.н.), забавления организирани от ученическият съвет и местни разнообразни събития, които са черешката на тортата.

 Това е само част от опита ми в първите си месеци в Грийнуич. Ако някой реши да кандидатства в университета и има въпроси, с удоволствие бих отговорил на всеки един от тях, по-възможност най-реалистично.

 

Искрено ваш,

Цветан Стойков (MA in PR)

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11