03 / 2007 - 24/04/2024 22:43

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

46
На всички вас благодаря!

(Дата: 2007-03-07) || (Брой: 03 / 2007) || Автор: ДАРБИIHTTI 3.jpgВръщам се три години назад във времето и си спомням, колко трудно ми беше даже и да си представя, че един ден може и аз да съм студентка в някой западен уневерситет. Не, защото не съм го искала, а заради не добрият ми английски език, който бях учила само в училище, където часовете са ограничен.
През 2004 г. съдбата ме срещна с хората професионалисти от 'ESH Study Abroad', гр. София и техните точните и полезни съвети. А с подкрепата на моите родители, аз записах тримесечен, интензивен курс за обучение по английски език в Малта .Заминах малко притеснена ,сама в една непозната за мен страна с ниско ниво на английски език и почти нулева разговорност. Бях настанена във фамилната къща на много мило и гостоприемно семейство , където живях три месеца.
Учех в много добър езиков център 'Sprachcaffe' с изключително земни и внимателни преподаватели , които се съобразяваха с нивото на всеки човек от групата с цел по-бързото и добро овладяване на английският език .За това време имах прекрасни изживявания там , срещнах и се запознах с различни хора от цяла Европа , създадох и много нови приятелства .Освен лекциите, в учебния център се организираха и много екскурзии из забележителностите на Малта . Всичко беше прекрасно натрупах знания , разчупих езиковата бариера , което беше много важно за мен .Завърнах се в България с ясното съзнание да подготвя документите си за кандидатстване в някои западен университет .
Сега вече съм студентка II курс в IHTTI- Швейцария със специалност 'Менижмънт в хотелиерството и туризма'. До сега нито за миг не съм съжелявала за своя избор, защото обичам това, което уча, и харесвам, това с което се занимавам . Университета е в центъра на град Нюшател във френската част на Швейцария .Обучението е изцяло на английски език с три годишен курс на обучение като в края на всяка година се издава сертификат за завършена година , а след края на последната, се издава диплом със специалност и бакалаварска степен за завършеното обучение. Всяка една от годините е разделена на два етапа: пет месеца обучение в уневерситета и шест месеца задължителна платена практика в реномиран хотел или ресторант в Швейцария.
Първата ми година премина успешно в учебен и практичен план .В университета можеш да запишеш да изучаваш и допълнителен западен език по избор - немски или френски, който можеш да усъвършенстваш допълнително по време на практиката .Аз избрах френски език и бях на практика във френската част , което много ми помогна да го усъвършенствам .По време на обучението, се организират много турнири по различни спортове , както и много екскурзии из цяла Швейцария ,за да се запознаем с безупречния ред и чистота , красивата природа, кристално чистите езера.
Накрая искам да искажа едно голямо 'Благодаря!' на консултантите от 'ESH Study Abroad', които ми помогнаха и все още ми помагат , и на моите родители , които ме подкрепиха в това мое начинание и все още ме подкрепят. На всички вас БЛАГОДАРЯ !!!

Елена Кукова
студентка
School of Hotel Management IHTTI
Ню Шател, Швейцария

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11