4/2013 - 22/03/2023 18:19

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

544
Защо да изберем групова ваканция?

(Дата: 2013-04-15) || (Брой: 4/2013) || Автор: ДарбиИменно на този въпрос ще ви отговори интервюто  с Нели Костова- групов лидер на езикова ваканция в Stafford House – Cambridge, в което тя искрено и честно споделя своите впечатления.

-За първи път ли бяхте ръководител на група?

-Да, за първи път бях ръководидел на група за езиково обучение в чужбина, но имах предишен опит като ръководител на  детски групи, включително и при пътуване зад граница, на който можех да разчитам. 

 Групата ми се състоеше от 11 деца на възраст  13-17 години,  9 момичета и 2 момчета.  Обучението се организира от Stafford House – Cambridge от 29.07 -12.08.2012.

-Какво прави груповите езикови ваканции атрактивни?

-Това е възможността за обучение и интензивно практикуване на езика в среда, която стимулира използването на целевия език в целодневно организирани дейности и почти изключва комуникацията на родния език.

Това са разнообразните организирани дейности, даващи възможност за създаване на контакти и приятелства с връстници от  целия  свят.

Това е възможността програмата да се обогати допълнително с дейности по избор и по желание на групата, така че пребиваването в страната да да бъде свързано и със запознаване с културното и историческо наследство, което да обогати социалния опит и практика на участниците.

 -Как се чувстваха децата по време на езиковата ваканция? Как са посрещнати, какво е ежедневието им? Как се чувстваха на раздяла?

-Всички те - участници в езиковата ваканция от моята група, проявиха невероятна дисциплинираност и съзнателност по отношение на учебната и социална програма и участваха активно във всички предложени дейности. Това даде възможност с помощта на домакините да организираме и самостоятелно посещение на музеи, разходки из града и допълнителна екскурзия до Лондон, в която да включим максимално много обекти за посещение.

Организацията на пътуването от страна на Дарби, както и на всички аспекти от пребиваването на групата в Кеймбридж  от страна на приемащата организация – обучение, социалната и културна програма за свободното време, екскурзии, настаняване, храна и медицинско обслужване, беше на изключително високо ниво. В никой от тези аспекти не възникна проблем, който да помрачи или затрудни  осъществяването на организираните дейности.

По мои наблюдения и според мненията , споделени от участниците, това са две седмици, които те никога няма да забравят.  Независимо, че участниците в групата не се познаваха преди заминаването, и до момента всички те поддържат активни контакти във Фейсбук не само помежду си, но и с много от новите си приятели от Израел, Китай, Русия и Франция.

 

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11