02 / 2007 - 24/09/2022 19:59

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

55
ПЪРВА СТЪПКА КЪМ ОБРАЗОВАНИЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

(Дата: 2007-02-13) || (Брой: 02 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Елизабет Илчева, ученичка от 10 клас – паралелка с интензивно изучаване на английски език на 19-то СОУ „Елин Пелин”, член на асоциацията на Кеймбридж училищата в България.


В януарския брой на вестник “Взор” съвсем случайно прочетох статията на Искрен Митев от Евроучилище “Ровел”. Докато с усмивка на лице си представях неговата изненада и щастие от спечелената награда – образователно пътуване до Англия, като че ли преживях наново моите емоции.
7.jpgНа същото състезание, само че през 2006 г., аз и моите съученици спечелихме първо място с награда - едномесечен курс по английски език в English Language Institute към Американския университет в Благоевград.
Още си спомням как с треперещи ръце и топка в корема писахме входящия тест, който имаше за цел да определи нивото ни. Никой от нас не очакваше да се справим толкова добре. По думите на директорката на Института – Елена Бикова, ние бяхме едни от най-добре подготвените деца, които са учили английски само в училище. В тази връзка бихме искали сърдечно да благодарим на госпожа Галина Цветкова, на която дължим успехите си не само в училище, но и в института.
Когато ни казаха, че сме приети за 8-о и 9-то ниво, останахме повече от стъписани. Учителките ни бяха с нас и ние успяхме да видим блясъка в очите им, докато слушаха положителните оценки на изпитващата ни професорка. Радвахме се изключително много и целия път на връщане към София премина в планове за организацията на предстоящия престой в старата Скаптопара.
Първият учебен ден започна с бързо представяне в часа на Питър Груен (дългогодишен преподавател по английски език в няколко европейски държави) и Майкъл Гордън (най-забавният преподавател в целия институт). От там нататък всичко мина като насън. Дори в часовете на “строгата, но справедлива” Елена Войнова, вниманието и устрема ни не можеха да бъдат разсеяни.
8.jpgЕжедневието беше разнообразявано с разискването на различни теми, писането на есета по глобални проблеми и понякога за развлечение – игри и свободни разговори. Материалът винаги беше поднасян в достъпен за нас вид и с точните средства. Всички се стараехме безкрайно и нашите усилия бяха възнаградени. Резултатите си казаха думата и сега на почетно място над бюрата ни стоят сертификатите за завършването на съответните нива.
За нас престоя в Благоевград беше не само с учебна цел. Трябваше да се научим на самостоятелност, отговорност, и постоянство. Запознанствата с много нови хора подобриха комуникативните ни способности и ние съумяхме да преоткрием себе си – в дължината на първата ни стъпка към образование през целия живот.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11