11/2013 - 19/05/2024 02:28

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

591
Сертификат IELTS – вашата входна виза за университетите в чужбина/ IELTS – Упътване за употреба

(Дата: 2013-11-21) || (Брой: 11/2013) || Автор: Дарби Искате да живеете в англоговоряща държава и сте решили да се образовате в местен университет? Минимално изискване, за да учите във висше учебно заведение там, е определено ниво на владеене на английски език. Сертификатът, който Ви трябва за да докажете, че комуникирате свободно на този език е IELTS – признат във Великобритания, Канада, Австралия и мн. други. Единствен с академична насоченост, този тест е важен и полезен за бъдещи студенти в някои основни насоки: подготвяне на доклад, устна презентация, писане на академично есе и др. Тенденцията на повишаване на стандарти за оценяване на тестовете през последните няколко години, прави обучението за полагане на сертификат още по-важно.
Какво трябва да знаете, ако ви предстои изпит за сертификат IELTS , защото твърдо сте решили да продължите образованието си в чужбина?


Ето няколко практически съвета:

1. Проверете каква е минимална оценка, която се изисква от избрания от вас университет;
2. Обърнете внимание дали това е обща оценка от всички компоненти, или има изискване за минимална оценка на всеки отделен компонент – напр. 6,5;
3. Направете примерен IELTS тест на 2 или 4 компонента, който да ви ориентира в нивото на езиковата ви подготовка и прилагането на познанията ви в специфичния формат на изпита.
4. Преценете дали се нуждаете от допълнителна подготовка, като имате пред вид, че обикновено оценките на компонентите Reading и Listenning са с около 1- 1,5 единици по-високи от оценката на Writing.
5. Изберете своя предпочитан начин за подготовка за изпита;
6. Обърнете внимание, че регистрацията за изпитите за сертификат IELTS приключва около 40 дни преди насрочената дата за изпит.

Защо Езиковият департамент към Darbi College може да ви бъде от полза за постигане на добри резултати на изпита за сертификат IELTS?

1. Програмите за нашите курсове са разработени методически така, че да тренират у всеки курсист специфичните умения, които са необходими за постигане на оптимални резултати на изпита.
2. Графикът на провежданите курсове (с продължителност 60, 120 или 180 учебни часа) е съобразен с датите за провеждане на изпитите в Британски съвет.
3. Групите се сформират според нивото на езиковата подготовка на участниците в тях. Имайте пред вид, че добрите познания по английски език са задължително, но недостатъчно условие, за да се справите добре с изпита IELTS.
4. Групите са от максимум 8 човека, което предполага индивидуален подход. Ако преподавателят прецени, че имате нужда от допълнителни упражнения по някой от компонентите – вие получавате възможност да направите това в удобно за вас време като бонус.
5. Нашите преподаватели са се специализирали в обучението във формата на изпита IELTS – средният резултат на положените от техните ученици изпити в Британски съвет за последните 3 години - 7,5; и получени максимални оценки 9 на отделните компоненти са доказателство за качеството на тяхната работа.
6. Като партньор на Британски съвет, ние ще придвижим  вашите документи за регистрация за самия изпит, без да заплащате допълнителна такса за това.

За повече информация относно цени, записване за подготвителни курсове, регистрация за изпити за сертификат и др. – потърсете ни на тел.02 983 38 19; 0878 696 114 или ни пишете на language@darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11