03 / 2008 - 24/09/2022 19:56

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ - АРХИВ

93
Викторина „Образование на бъдещето” - силата на знанието

(Дата: 2008-04-02) || (Брой: 03 / 2008) || Автор: ДАРБИ        От 29 октомври до 14 ноември 2007г. се проведоха регионалните кръгове на петото поредно издание на Викторината “Образование на бъдещето”, организирана от Консултантска къща за образование в чужбина „ДАРБИ”, в която взеха участие ученици от цялата страна.Викторината протече в седем регионални кръга, съответно в градовете: Русе,  Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Благоевград и София. Победителите от регионалните надпревари взеха участие във финалното състезание за излъчване на националния победител за 2008г, състояло се на 20 и 21 март 2008г. в Благоевград. До финалния кръг достигнаха седем изключително добре подготвени отбора- представители на едни от най-елитните училища в цялата страна. Изключителното напрежение нито за миг не им попречи да покажат знанията си и финалния резултат се оформи с разлика от само няколко точки между отборите.         В крайна сметка отборът на Първа английска езикова гимназия от София за втора поредна година успя да спечели голямата награда – летен езиков курс в Англия, предоставена от организаторите от Консултантска къща “ДАРБИ”.         Повече подробности за провеждането на финалния кръг и за крайното класиране можете да научите на интернет адрес: www.quiz-show.dir.bg А ето какво споделиха отборите минути преди финалното състезание:

  *      Първа английска езикова гимназия- София
        Учителката по английски, госпожа Йорданова, беше човекът, който ни каза за Викторината. По време на подготовката имахме опасение да не се стигне до равенство в резултата с другите участници, тъй като най-много усилия положихме при подготовката си за допълнителните въпроси в четвърти кръг – информацията за ЕС и те ни бяха най-трудни. Именно това ни мобилизира да продължим и да стигнем до финала. Когато разбрахме, че сме класирани в регионалното състезание си пожелахме да победим и на финала, въпреки че преди старта на финалния кръг се чувствахме изключително напрегнати. Радваме се на контактите, които създадохме с организаторите от „ДАРБИ”, както и на безупречността по организацията на Викторината.

 *      ГПЧЕ „Проф. д-р. Асен Златаров” – Хасково
        Информацията за Викторината получихме от нашето училищно ръководство.      След като проявихме желание за участие, се сблъскахме с най-трудното в подготовката за състезанието, а именно – разучаването на материалите, предвидени за четвърти кръг, свързани с темата „European Union. В информацията се съдържаха множество подробности и това я правеше трудна за възприемане и заучаване. Като цяло най-притеснени бяхме заради недостатъчното време за разглеждане и разучаването на информацията.По време на самото регионално състезание се чувствахме много развълнувани и превъзбудени – за нас беше ново и непознато изживяване. Предизвикателството беше голямо, имаше напрежение и силно желание, хъс и воля за победа.  Когато стигнахме до финалното първенство си помислихме, че усилията ни си заслужават. Бяхме горди и доволни от свършената работа и щастливи, че за пръв път нашето училище ще се представи на национален кръг на подобен форум. Малко преди старта на финалния кръг се чувствахме напрегнати, оглеждахме конкуренцията си и се опитвахме да преценим шансовете си за успех. Поощри ни дружелюбността и отзивчивостта на организаторите, които ни създадоха чувство за удобство и комфорт. Оценяваме контактите си с тях. 

  *      Математическа гимназия “Гео Милев” – Плевен
        От учителите си разбрахме за Викторината и решихме да участваме. Съчетаването на тежкия училищен график с научаването на информацията от втори и трети кръг се оказа голяма пречка за подготовката ни. В началото притесненията ни бяха свързани с това да не се провали целият отбор заради отделен човек, но се успокоихме с течение на времето. Бяхме много доволни от себе си, когато разбрахме, че отборът ни е регионален победител. Въпреки вълненията, които изпитахме преди старта на финалния кръг бяхме решени да покажем най-доброто от себе си. Контактът ни с организаторите се оказа зареждащ с енергия и оптимизъм, а самата организация- отлична.

 *      „Интелект” – Карлово
        След като научихме от учебния си център, решихме да участваме във Викторината. Информацията, която трябваше да подготвим не беше толкова трудна, а по-скоро интересна и приятна, и макар да бяхме ограничени във времето, с максимална концентрация и мобилизация успяхме да се справим. В началото се притеснявахме за въпросите, които ще се паднат и за цялостното ни представяне на състезанието, но изпитвахме увереност, че сме достатъчно добре подготвени, за да се справим. Чувствахме се щастливи заради възможността, която ни е предоставена. Усещахме се късметлии и бяхме много горди от представянето си. Организацията на Викторината беше на много високо ниво.  За всички нас това беше един чудесен шанс да покажем знанията си.  Беше истинско удоволствие за нас да комуникираме с организаторите, които винаги бяха насреща за всичко.

  *      Езикова Гимназия „Гео Милев” – Добрич 
        Отборът на нашето училище се сформира изцяло благодарение на усилията на преподавателя ни по английски език г-жа Донка Петрова. Участваме за втори път във Викторината, но въпреки това в началото се опасявахме дали ще ни стигне времето за подготовка. Въпреки препятствията, желанието ни този път да стигнем по-напред в състезанието и да посетим София ни мотивира да се борим. Успехът ни на регионалната надпревара ни даде стимул за финала. Преди самото начало на състезанието се чувствахме уморени от дългия път от Добрич, тъй като нямаше време да си починем, но въпреки това бяхме удивително спокойни. 

*      Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия  -Пловдив
        Ние решихме да участваме благодарение на учителите ни по английски, които ни казаха за Викторината. Най-трудно ни се видя научаването на образователните системи и структурирането на точен и ясен отговор. Опасявахме се дали ще успеем правилно да разберем и отговорим на въпросите главно в трети кръг и дали притеснението ни няма да окаже влияние на представянето ни. Като цяло, въпреки емоциите и изнервеността, бяхме силно амбицирани да продължим напред. Новината, че сме регионални победители ни накара да се чувстваме развълнувани и удовлетворени, но малко след това ни стана ясно, че ни чака още по-сериозно учене. Емоциите и притеснението ни връхлетяха отново с пълна сила преди началото на финалното състезание. 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11