07 / 2008 - 22/06/2024 21:43

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

128
Средно образование във Великобритания - Международни бординг училища

(Дата: 2008-09-25) || (Брой: 07 / 2008) || Автор: ДАРБИСредното образование има изключително важно значение за развитието на личността. Това е времето, когато определяте своите интереси и се насочвате към професията, която бихте упражнявали с удоволствие. Затова подборът на учебното заведение, където да се подготвите за кандидатстване в университет, трябва да бъде осъществен внимателно. Великобритания винаги се е славела с високото ниво на своите средни бординг училища, където учениците се потапят в една близка до университетските условия атмосфера. Откъснати от семейното обкръжение, те посвещават своето време и усилия на обучението. Някои от традиционните английски училища съществуват в продължение на няколко века. Едва през последните десетилетия обаче по-активно се приемат и чуждестранни ученици. Засиленият интерес на кандидати от Азия, Европа и Северна Америка доведе и до създаването на международни бординг училища, в които се преподава по утвърдената английска схема, но преобладават чуждестранните ученици, а не местните. Нашето желание е да ви запознаем, макар и накратко, с три от тях.

 Brookе House College
Brookе House College е един от водещите британски международни бординг колежи за средно образование. Специализира в подготовката на ученици от целия свят за влизане в най-добрите британски университети. Ученици се приемат на възраст между 14 и 21 години за GCSE, ‘A’ level и University Foundation Programmes. Brooke House College е признат от „British Acreditational Council” (BAC) и е член на „Conference of Independent Further Education” (CIFE). Освен курсовете през сроковете, Brooke House College предлага и лятно училище по английски език през юли и началото на август всяка година. Учениците могат да избират между общ английски (15 часа на седмица) и английски плюс (27 часа, включващи английска култура, политика и история).
Колежът се намира в красив, традиционен английски малък град - Маркет Харбъроу, който е на един час път с влак северно от Лондон и на час и половина от главното международно летище Лондон Хийтроу. През своята четиридесетгодишна история Brooke House е придобил репутацията на учебно заведение с отлични академични резултати, както и с грижовната си и гостоприемна среда. Маломерните паралелки (средно по около 8 ученика) и системата на персонално преподаване помагат за постигането на високи академични стандарти. Всяка година около 98% от учениците на Brooke House продължават висшето си образование в Обединеното Кралство. Колежът предлага и подготовката на ученици за университети в САЩ.
Освен качествено образование, Brooke House College предлага различни спортни, културни и социални дейности, за да подтикне учениците към балансиран начин на живот, комбинирайки усърдната работа с участие в извънкласни учебни занимания. В колежа се организират дискотека, филмови прожекции, вечери за дискусии, шах, тенис на маса и състезания по плуване. Освен това се организират познавателни екскурзии до градове като Лондон, Оксфорд, Кеймбридж, Бат, Нотингам и Единбург и всяка година група ученици посещават големи европейски столици.
Удобно настаняване в рамките на учебната база, както и настаняване в приемно семейство се предлага на всички ученици в зависимост от възрастта им, културата и личните предпочитания. Всички общежития разполагат с дневна, телевизор и видео, кухня и перално помещение. Brookе House College е отворен по време на празниците през академичната година и учениците могат да останат през ваканциите.

 St Michael`s College
St Michael`s College е малко международно училище, предлагащо програмите GCSE и A-level, University Foundation и летни курсове за курсисти от цял свят. Специализираното обучение по английски език играе важна роля в учебната програма и голяма част от учениците на колежа биват приети в предпочитаните от тях университети във Великобритания.
St Michael`s College е основан през 1990г. Разположен е на 10 хка в регион, известен като „Сърцето на Англия”, прочут с природната си красота - северната част на Уорчестършайър - прекрасно място за обучение, което стимулира оптимално разгръщане на личностния потенциал.
Училището представлява впечатляваща викторианска сграда- част от английското историческо и архитектурно наследство. Построена е през 1856г. от оксфордски професор по музика. Нека това не ви заблуждава- училището разполага с модерна материална база. Особено внимание се обръща на спорта- учениците могат да ползват външен отопляем басейн през летния семестър, баскетболно, тенис и волейболно игрище, малък вътрешен гимнастически салон и др. Свободното си време учениците могат да прекарат във всекидневната (с интернет кафе, телевизор, билярд, дансинг и др.), в библиотеката с интернет връзка, в трите лаборатории.
St Michael`s College предлага две възможности за настаняване - в общежитие или при приемно семейство. Стаите в общежитието са единични, двойни или апартаменти. Цената е еднаква за всички тези възможности, а предимство при настаняването имат пристигналите по-рано.
Възрастовата граница за учениците е 14-18г.,10-16г. за лятното училище, на / над 17г. за University Foundation Programme. Общият брой на учениците е 92, а средният им брой в клас е 12. Обучението се извършва на английски и испански език.
Учениците са под постоянния контрол на супервайзъри, които са на разположение по 24ч. в денонощието.

 Concord College е международен колеж за средно образование с 50- годишна история. Намира се на три часа път от Лондон в близост до градовете Бирмингам и Манчестър. В училището се обучават момичета и момчета от цял свят, на възраст между 13 и 19 години. От всички тях се очаква да се стремят към високите академични стандарти, утвърдени в Concord college, като непрекъснато са напътствани и окуражавани от квалифицираните и опитни преподаватели. Наименованието “concord” символизира хармония и представлява чудесна възможност за младите хора от цял свят да се обучават заедно и да опознаят редица чужди култури.
Изкуството играе важна роля в живота на училището. То се изучава в специализиран факултет по изкуство в Concord College. Обръща се специално внимание на музиката, театъра, драмата- тези изкуства спомагат за повишаване увереността на учениците и развитие на презентационните им умения. Създадени са чудесни условия за изява на таланта-театър с отлична акустика, работна стая за оркестър, звукозаписно студио, театрален клуб, танцово студио. Всяка година част от учениците продължават обучението си в различни университети в специалности като архитектура, изящно изкуство и модни курсове.
Спортът е от съществено значение за всеки. Concord College разполага със спортна зала, където учениците могат да практикуват различни спортове като, например, бадминтон, баскетбол, нетбол, тенис на маса, крикет на закрито и футбол. Колежът има и игрища за скуош, фитнес зала и условия за практикуване на бойни изкуства. Колежът разполага още с отопляем закрит басейн.
Учениците са насърчавани да се присъединят към някои от разнообразните общности в колежа с цел да развиват нови умения и да създават нови приятелства.
По време на лятната ваканция през юли и август кампусът е на разположение за кратки интензивни курсове по английски език и естествени науки. Курсовете са подходящи за ученици на възраст между 8 и 18 години. Concord College предлага и паралелна програма по естествени науки вместо английски език. За да се запишат за тази опция, учениците трябва да са над 12 години и нивото им на английски език да е високо, за да могат да вникнат в учебния материал.
90% от учениците се настаняват в рамките на колежа. По-големите могат да предпочетат село Акшън Бърнел (200 м надолу по пътя) в различни къщи. Повечето ученици разполагат със собствена стая, но споделят обща баня и кухня. Момичетата и момчета живеят в отделни общежития.
Всяко от жилищата се ръководи и контролира от домакин, който отговаря за безопасността и спазването на реда. Учениците имат и личен наставник, който поема отговорност за академичното развитие на всеки от тях.

Повече подробности за изброените международни училища, както и за много други можете да получите от специалистите в Консултантска къща за образование в чужбина “ДАРБИ” на телефон 02/988 0340 или на електронен адрес: eshsa@einet.bg175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11