08 / 2008 - 24/04/2024 21:15

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

136
Squaw Valley Academy - USA

(Дата: 2008-11-14) || (Брой: 08 / 2008) || Автор: ДАРБИ
Следвайки традициите на в. „Взор”, в този брой ще ви запознаем с бординг училище от САЩ. За първи път то изпрати свои представители на Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина”, организирано от Консултантска къща „Дарби”.

Squaw Valley Academy е бординг училище, разположено в непосредствена близост до езерото Tahoe. Като най-старото частно училище в областта, основано през 1978, индивидуалните нужди на всеки са важна част от организирания живот в Squaw Valley Academy. Класовете са малки, което позволява да се обърне специално внимание на всеки ученик. Училището организира и уикенд мероприятия.

Персоналът и преподавателското тяло вярват, че себеутвърждаването се проявява във всички аспекти на училищния живот – академичен, физическа подготовка и социална ангажираност. Всички ученици участват в извън-класови форми на обучение, в които повишават уменията си по математика, приложни и хуманитарни дисциплини.

Пълната акредитация на Западната асоциация на училищата и колежите дава възможност на Squaw Valley Academy да покрие всички Калифорнийски държавни стандарти за средно и гимназиално образование. Преподавателите подготвят учениците за кандидатстване според техните интереси като ги запознават със стандартите на университетите от Калифорнийската система. Випускниците на училището имат 100% успеваемост при кандидатстването. Учениците могат да получат едновременно акредитация от гимназия и колеж, призната от Калифорнийския държавен университет, чрез участие в академичната програма по усъвършенстване при местните обществени колежи.

Екипът на вестник „Взор” успя да вземе интервю от Adrienne Forbs-Admissions Director на Squaw Valley Academy на Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина, което предлагаме на вниманието на нашите читатели.

-Г-жо Форбс, има ли български ученици в училището?

-Не, все още нямаме български ученици и сме тук, за да ги поканим да учат при нас. Предлагаме им да усетят истинската академична атмосфера. Те ще имат възможност да упражняват и различни видове спортове като ски и сноуборд през уикендите и в свободното си време, тъй като училището е разположено в красива местност на 8 км от езерото Тахо, на 3 км. от Squaw Valley в Сиера Невада, където има отлични условия за спорт и занимания на открито.

-Какво, според Вас, би привлякло български ученици във Вашето училище?

-Те могат да проявят интерес към нашите летни езикови програми за подобряване на нивото на владеене на английския език, в съчетание с програма от различни спортове и отдих на открито.

-Какви извънкласни форми се предлагат в училището?

- Според интересите на ученика, училището предлага занимания по изобразително изкуство, драма, музика, фотография, японски език и др.

 - Как намирате българските ученици, с които се запознахте на изложението „Отворени врати за образование в чужбина”? Мислите ли, че отговарят на изискванията за прием в Squaw Valley Academy?

-Българските ученици са много сериозни. Те проявяват интерес към училището и задълбочено разпитват за учебните програми и процеса на кандидатстване. Ако станат наши ученици, те ще се запознаят отблизо с условията за прием и начина на кандидатстване в американските университети.

-И последен въпрос, г-жо Форбс, какви са учебните такси и предлагате ли стипендии за отличен успех?

-Молбите за прием и стипендии се разглеждат една по една , вземат се под внимание много фактори за определяне на индивидуалните решения.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11