03 / 2009 - 24/04/2024 21:30

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 




СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

168
И още за средното образование в Швейцария

(Дата: 2009-03-16) || (Брой: 03 / 2009) || Автор: ДАРБИ



В предишни броеве на нашия вестник Ви запознахме със структурата на основното и средното образование в Швейцария, както и с две от най-известните бординг училища там Institut auf dem Rosenberg и Institut Monte Rosa. Тук имаме за задача да Ви представим още две водещи образователни институции.

Нека само припомним, че основното образование в Швейцария продължава от четири до шест години - съобразно кантона. В зависимост от това къде е получено основното образование (т.е. от  продължителността му) и къде ще се осъществи средното, продължителността на гимназиалното обучение варира между седем и девет години. В Швейцария има различни видове училища за средно образование, като: академични (които подготвят учениците за образование в университет), професионални (подготвят учениците за широка гама от професии) и общообразователни училища (в тях се предлага по-продължително обучение по общообразователните предмети).
До тук говорихме за системата на държавното средно образование.
В Швейцария ще срещнете и частни бординг училища за средно образование, които са особено популярни и в тях ежегодно постъпват стотици млади хора от  различни краища на света.
Характерно за този вид училища е голямото разнообразие от учебни програми и видове дипломи. В тях при желание можете да се запишете в английско училище, да учите в него  и да завършите с английската диплома за средно образование – A Level, да учите в американско училище и да получите американската диплома High School Diploma, френско или немско училище – със съответните дипломи, италианско или швейцарско – с дипломите на държавите, а така също и да учите по международната програма IB и да завършите средното си образование с IB Diploma.
Представяме ви две от тези бординг училища за средно образование.  

College Du Leman

College Du Leman е създаден през 1960г. Колежът е интернационален и включва детска градина, основно училище и гимназия. В момента в колежа учат около 1750 ученика от над 100 различни националности.

 Училището е разположено във Версоикс, по дясното крайбрежие на Женевското езеро. Кампусът е разспрострян върху 80 декара и се намира само на 9 километра от центъра на Женева. Колежът има акредитация от Новоанглийската асоцияция на училищата и колежите (NEASC), и от Съвета на интернационалните училища (CIS).

Той има 14 сгради с 96 класни стаи, 4 лаборатории, медиен център, 3 компютърни зали, библиотека с интернет достъп.

Спортните съоръжения  вкючват: 3 закрити тенис и баскетболни игрища, футболно и софтболно игрище, плувен басейн, стая за джудо и фитнес. Многобройни са също така и видвете спорт: футбол, баскетбол, волейбол, багминтон, тенис, плуване, ски, крикет, надбягване през пресечена местност, ръгби, хокей, аеробика и планинско колоездене.

За учениците от колежа  се организират пролетни екскурзии до дестинации като: Русия, Испания, Гърция, Египет, Кения, САЩ.
Учебни програми:
 Англо - американска секция с преподаване на английски език.
 -IGCSE 
 -International Baccalaureate 
Френско-швейцарска диплома с преподаване на френски език

French Baccalaureat Federal Swiss Maturite с опция за  French-English Maturite.
Тест център

За подготовка по английски език и за TOEFL за ученици , на които английският не е матерен.  SAT I и  SAT II се държат също.
Летни езикови ваканции
Изучавани предмети:

Всички ученици изучават задължително френски език.Изучават се също така: френски, изкуство, математика, науки, драма, световна история, световна култура, инструментална музика, бизнес науки, икономика, счетоводство, класически цивилизации, изкуство и дизайн , руски, китайски, икономика, психология и др.

 Institut Montana
Institut Montana е създаден през 1926г. Училището има международен характер като в него учат деца от над 40 държави. Тук всички са убедени, че малките класове водят до по-добри резултати и затова съотношението ученици-учител е 5:1.
Училището е разположено в Цугуберг-между Цюрих и Люцерн, на около един час път с кола от Цюрихското международно летище. Разположено в полите на Алпите на 1000м. надморска височина и 64 акра Institut Montana се помещава в бившия Гранд Хотел Шонфелс. Разполага с физкултурен салон, фитнес, тенис кортове, баскетболни игрища, пързалка за кънки. Условията са благоприятни за езда и за планинско колоездене.
Спортовете, които се практикуват в училището са: футбол, баскетбол, волейбол, тенис, а през зимата-хокей и ски, като училището разполага с малък собствен влек.
Предлагат се учебни програми на английски, немски, италиански език:
-Bilingual Elementary School-немско и английско училище до 6-ти клас
-High School Diploma-от 7-ми до 12-ти клас
-US AP Advanced Placement
-IB International Baccalaureate-11-ти и 12-ти клас
-Switzerland Eidgenossisch Anerkannte Matura–от gymnasium G1 до G6
На учениците в щвейцарската секция се предлага програма за една година обучение  по маркетинг, което завършва със сертификат.
За повече информация можете да се обърнете към Консултантска къща „Дарби”:
тел:  02 988 03 40
e-mail: eshsa@einet.bg

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)



Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11