08 / 2009 - 19/05/2024 01:14

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

213
Бъдеще за Вашите деца

(Дата: 2009-10-15) || (Брой: 08 / 2009) || Автор: Дарби Ще ми се да вярвам, че няма родители на този свят, които да не са загрижени за своите деца. Ще ми се да вярвам, че сме запазили онзи стремеж да се погрижим, нашите деца да ни надминат във всяко едно отношение. Ще ми се да вярвам…
Знам, че не е така. Знам, че парите изместиха грижата. Знам, но ми се иска да вярвам…
Като светъл лъч за мен са онези родители, които срещнах в офисите на „Дарби”-загрижени, тревожни, отговорни. Готови да направят най-доброто за своето дете. Вероятно има и много други такива-искащи, търсещи, водени от любовта. А никак не е лесно да изпратиш детето си да получи средното си образование в чужбина!

Движена от тези емоции, реших да взема интервю от г-жа Наташа Христова-водещ консултант за средно образование в чужбина в Консултантска къща „Дарби”. Въпреки голямата си ангажираност, тя успя да ни отдели малко време, за което сме й безкрайно благодарни.
-Г-жо Христова, от колко години Кансултантска къща “Дарби” изпраща български деца за обучение в средни училища в чужбина?
-Ние работим в тази насока от 1997г. Една от първите, които заминаха е Яна Радославова. Тя се обучаваше в Gresham`s School, Англия. След завършване на средното си образование тя продължи обучението си в областта на правото в University in Groningen, Холандия и Durham University, Англия, получи докторска степен по право в BPP Law School, Англия. От тази година работи като Trainee Solicitor в Debevoise&Plimpton LLP-американска юридическа фирма в Лондон.
-
С какви училища работите?
 -Училищата са бординг-пансионатни училища. Всъщност това е единствената възможност за деца, чиито родители остават в България. Бординг- училището  осигурява общежитие, храна, обучение при постоянен надзор над учениците. То се грижи и за свободното им време-осигуряват им посещения на културни мероприятия, организират общи за всички ученици забавления и др. За децата се полагат постоянни грижи и се поддържа непрекъснат контакт с родителите, а това е важно за всеки родител, когато детето му е далеч от дома.
-Какво значение при избора на училище има рейтингът?
-Всъщност класациите на училищата почиват на различни фактори: резултати от изпити; прием в университети на учениците от училището; материална база; ниво на преподавателския екип и др. Важно е да се разбере, че при избора на училище родителите и децата трябва да се водят не от рейтинга, а от това да се намери правилното училище, където детето ще се чувства добре, ще развие своите качества и ще покаже максимални резултати. Целта, която трябва да се преследва е да се получи възможно най-висока диплома, за да може да се продължи обучението в престижен университет.
Водещите училища обучават по повече от 1000 души. Децата, които ние изпращаме са в една крехка възраст и може да загубят себе си в този поток, а и може никога да не успеят да се намерят отново. В по-малките училища, обучаващи около 300 души, ангажираността на учители, ментори и целия състав на училището е много по-голяма, вниманието към детето и неговите нужди е постоянна и се полагат грижи за развитие на неговите способности.
-И все пак, можете ли да се похвалите с ваши доверители, които са ученици в особено престижни училища?
-Да, разбира се-Владислав Федулов завърши колеж само за момчета-Dulwich College, Англия; Кристина Димитрова завърши Caterham School- класирано сред първите 5 в Англия; Ирина Мазгалова е записана в Concord College-едно от най-престижните учебни заведения на Англия и др.
-С кои държави работите?
- Най-голям е интересът към Англия, но ние изпращаме ученици и в Швейцария, Австрия, Германия, САЩ, Канада и др.
-Какви са новостите в областта на средното образование, които Консултантска къща „Дарби” предлага за тази учебна година?
-Подготвихме и вече излезе от печат нов каталог за средно образование. За първи път в него предлагаме по-сериозно описание на пансионатните училища, представени са образователните системи на различните държави и IB-програма за средно образование. Разказваме също за живота в пансионатните училища, даваме някои съвети на родителите. Даваме информация и за някои училища и тъй като не можем да изброим всички, сме направили подбор според типовете училища в различните държави- Англия, Швейцария, Австрия, Германия, Италия, Испания, Гърция, САЩ, Канада и, разбира се, включили сме и Дарби колидж - първото и единствено училище на Cambridge International Examinations Board в България.
Освен това предстои Октомврийското издание на  Изложението „Отворени врати за образование в чужбина”. На него всеки един посетител може да получи персонална консултация. На това издание за пръв път ще присъстват представители на училищата „St.Bees School”, “The Cambridge centre for sixth form studies”, “Cats, Canterbury”, “Cats, Cambridge”, редом с представители на „Brooke House College”, „Bedford School” и др., които са постоянни наши партньори.
Нека не забравяме, че на изложението ще бъдат обявени стипендиите на „Brooke House College”- академични стипендии в размер от 20 до 50% и една 100% стипендия за Футболната академия. За първи път през тази година на желаещите да се включат във конкурсите за стипендии на  „Brooke House College” ще се даде възможност за предварителна подготовка по математика и английски език
.
-И за да завършим, какво бихте казали на нашите читатели?
-Повярвайте в „Дарби”. За нас всеки, който ни се е доверил не е поредния клиент, а уникална личност. Всеки може да разчита на нашето неизменно внимание и грижа. Пожелавам Ви успех. 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11