09 / 2009 - 19/05/2024 01:38

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

222
Достолепието на “St. Bees”

(Дата: 2009-11-16) || (Брой: 09 / 2009) || Автор: ДАРБИ
 "Единственото нещо, за което съжалявам и което, ако можех, бих променил, е, че не отидох по-рано.” Така Алекс Вълков, бивш възпитаник на училището Сейнт Бийс, описва впечатленията си от времето, прекарано там.
Училището има вековна история. Основната сграда е построена през 1583 г. Реконструирано през годините, днес то поразява със смесицата от различни архитектурни стилове –  от готическия на 17 – 18 век до съвременния дизайн на комплекса с конферентни зали, компютърни лаборатории и отдел за чужди езици.
“St. Bees”
се намира в Западна Англия, в село Сейнт Бийс. Тук можете да се насладите на едни от най-красивите и живописни пейзажи  от долината „Lake District”, дължаща името си на многобройните езера, които се намират там.
“St. Bees” е международно бординг училище, което осигурява на своите възпитаници обучение на високо ниво, съобразено с изискванията на най-престижните висши учебни заведения в Обединеното Кралство. Сред изучаваните дисциплини са математика, английски, биология, химия, физика, модерни и класически езици, изкуство, музика и актьорско майсторство. Голямо внимание се обръща на спорта и извънучилищната дейност. Сейнт Бийс разполага с нова „Академия за голф” и напълно подновен плувен басейн, предлагат се курсове по карате, катерене, футбол, бадмингтон, скуош и др. Училището има и със собствена музикална и театрална школа, оборудвано с професионална звукозаписна техника.
Качеството на обучение е гарантирано от малкия брой ученици в
 класовете, което гарантира доброто усвояване на учебния материал и постигане на отлични резултати на изпитите на  ниво „Advanced” на 18-годишна възраст. Тези постижения дават възможност на повечето възпитаници на училището да продължат образованието си в такива световно известни университети като „Оксфорд” и „Кеймбридж”.
„Това беше мястото, в което се превърнах от безгрижен тийнейджър в млад, отговорен човек.” -споделя Алекс. За своите ученици училището осигурява пет пансиона, в които, в зависимост от възрастта и пола, се настаняват деца от седем до осемнадесет годишна възраст.
По-голяма част от учениците кандидатстват в учебното заведение на 11-годишна възраст, като обявените свободни места са 30. За 16-годишните  се предлагат 15 свободни места всяка година. За желаещите да се запознаят с училището ученици се реализират така наречените „
open days” или дни, в които имате възможност за лично посещение, може да наблюдавате учебния процес и да усетите уникалната атмосфера.
Училището „Сейнт Бийс” разполага и с езиков център, който предлага обучение по английски език и подготвя чуждестранните ученици за по-нататъшното им обучение. Тук могат да се положат цялата гама изпити на Кеймбридж за владеене на английски език (
KET, PET, BECP ), както и IGCSE English as a Second language ( Международният изпит по английски език като втори език). Приемането на учениците в основната училищна програма на Сейнт Бийс зависи от това, учениците да са постигнали достатъчно ниво на владеене на английски език в съответствие със стандартите на посочените изпити.
Училището предлага и различни видове стипендии, които допълнително стимулират желаещите да се обучават в Сейнт Бийс. Академичната стипендия може да покрие до половината такса на училището и е насочена към кандидати около 11-годишна възраст. Изпитите за нея се държат в края на февруари и началото на месец март. За изявените ученици в областта на изкуствата и спорта също са предвидени стипендии.              

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11