2 / 2010 - 16/07/2024 14:52

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

248
Davies Laing and Dick College-пансионатно училище за момчета и момичета в сърцето на Лондон

(Дата: 2010-02-15) || (Брой: 2 / 2010) || Автор: ДАРБИ Разположен в сърцето на Лондон, Davies Laing and Dick College (DLD), е създаден през 1931г. Днес той е един от водещите частни колежи във Великобритания. В продължение на много години DLD гради сериозна репутация, основаваща се на върхови постижения в преподаването със засилен акцент върху обществената и социална насоченост. През 2005 г. DLD е награден като водещ в областта на фотографията за момичета, а през 2006 г. -за най- високи резултати по английски език сред частните училища.

Колежът е радположен в две изцяло реновирани сгради в тих район, само на три минути път до Bond Street Underground. Училището предоставя отлични условия за обучение и разполага с театрална зала, три съвременно оборудвани лаборатории, два компютърни кабинета, три арт студиа, зала за графичен дизайн, студио по фотография и музикално студио. Възпитаниците му разполагат с достъп до богатата библиотека на училището и  до интернет.

Над 20% от учениците в
DLD
са чужденци.Те могат да избират между GCSE  и А Level- програми. По-голямата част от учениците избират.програмата А Level, с цел осигуряване на място в най-добрите университети във Великобритания -Oxford или Cambridge, University College, London, Imperial College в Лондон и Лондонското училище по икономика. Извън Лондон, най-предпочитана дестинация за обучаващите се в DLD в момента са Nottingham, Sussex и Leeds. Изучават се предмети като английски език, математика, изкуство, френски и немски език, бизнес, икономика, физика, химия, биология и др.

DLD не приема ученици на възраст под 15г. Учениците започват А level на възраст 16 или 17г., като се обучават  две години преди да постъпят в университет. На чуждестранните възпитаници на училището е продоставена възможност да покрият А level за една година, но само ако те вече са завършили средното си образование в собствените си държави и  имат много добро ниво на владеене на английски език. Чуждестранните ученици  кандидатстват по документи. Изискват се копия от сертификати за владеене на език, академична справка, диплома /ако има такава/, копие от лична карта, снимки и др.

Преподавателският състав на колежа е висококвалифициран. Голяма част от учителите са завършили Оксфорд или Кеймбридж и са с магистърска и докторска степен. Високото качество на обучението се дължи и на малките класове-средно седем души в клас, което дава възможност за индивидуална работа с всеки учащ се. Обучението е улеснено и чрез създаденото Виртуално училище, чрез което учениците имат възможност да наваксат пропуснат материал, да се запознаят с допълнителна информация, да се осведомяват за домашни задачи и за бележките на учителите.Родителите получават 5 писмени доклада през  годината, отразяващи развитието на техните деца. Напредъкът на всеки един ученик се следи много внимателно. Родителите своевременно са уведомявани по имейл или телефон, ако техният син или дъщеря отсъства от учебни занятия. Всеки ученик имат личен наставник, който контролира академичните му постижения и подпомагат неговата ориентация според интересите му към най-доброто за него висше учебно заведение.

Повече информация можете да получите от консултантите на „Дарби” на телефон 02/988 0340.

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11