08 / 2007 - 22/06/2024 21:11

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

28
За да се чувствате добре в Англия

(Дата: 2007-10-26) || (Брой: 08 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Начинът, по който протича обучението и живота като цяло в Англия, може да се окаже коренно различен от реалностите, с които сте свикнали в България. Повечето чуждестранни ученици и студенти на острова първоначално изпитват трудности при адаптацията си към новата среда и специфичните академични изисквания.
С тази информация ще се опитаме да раздигнем, поне малко, мъглите на Албиона, за да бъдем в помощ на онези, които желаят да завършат някой от престижните английски образователни институции.study hall 4.jpgПърви впечатления
Обединеното Кралство е разнообразно и мулти-етническо общество, където ученици от всякакъв произход са добре дошли, а успешното им вписване в местната общност се цени високо. Повечето от тях обаче първоначално преживявят културен шок, което е съвсем нормално, тъй като дори минимални различия в рутинните ежедневни действия, с които са свикнали могат да предизвикат дискомфорт.

Правила на социалното общуване
Понякога поведението на околните може да ви обърка, изненада или обиди. Например повечето хора ще ви се сторят дистанцирани, студени и винаги забързани. Отношенията с преподавателите също са различни.
Във всяко общество има негласни правила, регулиращи отношенията между хората. Много е важно да се използват изразите: „Благодаря”, „Моля” и „Извинете” при всеки удобен случай (дори да нямате точно това предвид).

Времето
Англичаните често говорят за времето, може би защото то е толкова непредсказуемо. Често се случва четирите сезона да се проявят в един ден. Винаги е разумно да имате чадър в себе си – дори и в слънчев ден.
the main building.jpgТрудно е да се привикне към студения, влажен климат, особено, ако човек е свикнал с по-топло време. Продължителните валежи периоди често карат хората да се чувстват отпаднали и дори да изпадат в депресия.

Дрехи за британското време
Винаги е трудно да решите какво да вземете със себе си. Но помнете, че все пак ще трябва да носите куфарите си, а автобусите и такситата имат ограничено място за багаж.
Времето на острова е много променливо през цялата година, и за да се чувствате комфортно, ще се нуждаете от топли непромокаеми дрехи. Пластовото обличане е най-подходящо – топло бельо, тениска, пуловер. Повечето млади хора носят ежедневно, неформално облекло. Въпреки студеното време, не се учудвайте, ако видите младежи да се разхождат много леко облечени. Но в специални случаи дамите обличат вечерни рокли, а мъжете носят костюми.

Не забравяйте да вземете
Съветваме ви да вземете предмети, които да ви напомнят за дома и които можете да показвате на съучениците си. Сред тах може да има:
• Снимки на семейството/ града/ страната;
• Туристически пътеводител със снимки от България;
• Готварска книга с любими рецепти;
• Малки подаръци или сувенири за приятели;
• Българска музика.

Полезни съвети
• Излизайте на разходка винаги, когато времето е хубаво;
• Споделяйте с приятели как се чувствате
• Хранете се пълноценно. Пийте витамини!
• Обличайте се топло!
law building.jpgaerial1.jpg

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11