6 / 2010 - 03/06/2023 17:22

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

285
Saint Denis: светско възпитание в християнски дух сред средновековните френски замъци

(Дата: 2010-06-16) || (Брой: 6 / 2010) || Автор: Дарби Основано през 1858 г. и разположено в живописната долина на Лоара, частното католическо училище Saint Denis e дом за повече от 400 деца от различни възрастови групи, националност и религия, което го прави едно от най-големите пансионатни учебни заведения във Франция. Saint Denis може да се опише като пчелен кошер, който жужи и кипи от идеи и дейности, и в който преподавателите влагат цялата си енергия и любов в интелектуаното, физическо и духовно израстване на учениците.

Християнското измерение, диалогът, независимостта, дисциплината, упоритата работа, позитивността, и непредубедеността, които прозират както от учебната програма и метода на обучение, така и от отношението на академичния колектив, са сред най-силните качества на интерната. Като прибавим френската кухня, шансоните и богатата история на тази държава, в която се потапяте в мига, в който кракът ви стъпи в долината на Лоара, в чието сърце е разположен средновековният град Loches, известен с величествените си замъци и множеството си културни забележителности, магическото привличане става непреодолимо.

От детската градина, през началното, средно училище и лицей, до 2-годишната програма за диплома за образование, всичко в пансионата следва традицията. Налице са и 1-годишни младежки програми за седмокласници, изоставащи с учебния материал, и за осмокласници, желаещи да получат професионална подготовка и сертификати за професионално обучение и напреднало професионално обучение, както и преходна година, която да послужи като праг за деветокласниците към 10 клас. Учебното заведение изгражда личности с развито чувство на граждански дълг и разчита и се допитва до родителите. Изкуства, театър, поезия, спорт, програми за обмен в Китай, Дания, Германия, Ирландия, Полша, Русия, Испания, САЩ и др. са умело вплетени в новаторския и интердисциплинарен подход на обучение.

Езиковата подготовка е силно застъпена: английски  и испански, които са част от Европейската секция, могат да се изучават интензивно, като в 12 клас записалите английски обикновено държат международно признатия TOEIC. Настроените авантюристично могат да запишат китайски като втори избираем език, а от 2006 г. е открита възможността за 3-седмичен обмен с гимназията Yichuan в Шанхай. За тези, за които френският е чужд език има летни курсове и програмата „Академична година”, които осигуряват подготовка за френските DELF (диплома за начално ниво) и DALF (диплома за напреднало ниво). Saint Denis използва най-новите и успешни методи за преподаване на езици, сред които „Rosetta Stone” в мултимедийните и интерактивни центрове, методът „Tomatis” за записване и прослушване и интерактивния софтуер за бяла дъска.

В 10 клас на учениците се предоставя богат избор от възможни профили: Икономика и Социални Науки, Литература, Научни Дисциплини, Наука, Технологии и Мениджмънт (Маркетинг, Счетоводство и Финансово Управление).

Педагогическите стратегии научилището, са високо оценени както от възпитаниците, така и от родителите им. Сградите, езиковите, научните и компютърните лаборатории и центърът за документация са оборудвани с най-съвременна техника. Периодичното оценяване и системно наблюдение на прогреса на учениците чрез пробни изпити, тестове, събиране на оценки на всеки 3 седмици и изготвянето на доклади за напредъка гарантират информираността на родителите и високото ниво на усвояване на знания.

Сред най-ценните преимущества на Saint Denis са широко отворените му врати към света и различните култури и религии. Още в 9 клас пред учениците се открива уникалната  възможност да направят стаж в местна фирма, като преди това получават съвети и помощ в специализирани лекции и посещават организираните за целта панаири за кариера. В 10 клас се впускат в екскурзии из Европа, а отделно всяко учебно ниво включва обиколки на замъци, театри; посещения на Кан, Вердюн и срещи с майстори в различни занаяти. Учениците взимат дейно участие в социални и благотворителни мероприятия, организират 1-седмичен фестивал на изкуствата, в който участват многобройни училища от Европа.

Опитът придобит от престоя в пансиона и в приемните семейства, където учениците са настанявани през уикендите и междусрочните ваканции; ценните контакти, и допирът до френската култура са най-голямата награда за тези, получили образованието си в Saint Denis.

За повече информация можете да се обърнете към консултантите на „Дарби” на тел. 02/988 03 40 или на e-mail: eshsa@einet.bg.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11