8 / 2010 - 19/05/2024 02:14

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

303
Средно образование в чужбина с помощта на Консултантската къща „Дарби”

(Дата: 2010-10-15) || (Брой: 8 / 2010) || Автор: Дарби Едно от основните направления в дейността на Консултантска къща Дарби е подбора, подготовката и  кандидатстването в елитни средни бординг (пансионатни) училища в чужбина. Това се дължи на разбирането, че в рамките на средното образование се изграждат навиците, придобиват се знанията, създават се уменията, необходими за бъдещото успешно реализиране на младите хора.

Почертан е интересът към обучението в елитни бординг (пансионатни) училища в чужбина. Статистиката от изминалата година показва 35% увеличение на записалите се да учат в пансионатни училища в Англия, Швейцария и други.

Можем да отбележим, че заминаващите да учат  средно образование в чужбина през  2010 година са с 34% повече, в сравнение със заминалите през 2009 година.

Процесът по подбора, кандидатстването  и записването в съответното училище е сложен и твърде продължителен.  Затова съветваме желаещите да започнат подготовката по – рано. Поне една година преди започване на обучението в чужбина, започва работа по кандидатстването, а най – елитните колежи и училища изискват кандидатите да започнат 2 или 3 години по – рано.

Какви са стъпкит е за успешно кандидатстване в пансионатните /бординг/ училища в чужбина, както и на много други въпроси можете да получите компетентен отговор, ако се обърнете към консултантите за средно образование на Консултантска къща Дарби. Заедно с тях ще преминете през следните етапи:

- среща разговор за изслушване на семейството по повод тяхното желание за развитие на детето и очертаване на етапите на съвместна работа

- тестуване потенциала на кандидата – езикова компетентност, академични познания и личностни умения

- работа по подбор на учебно заведение, в зависимост от потенциала на ученика, вид учебно заведение и финансови параметри, зададени от семейството

- процедура по кандидатстване – подготовка на документи, организиране на посещение на учебното заведение на място

- подготовка за полагане на приемните изпити на избраните училища

- окончателно решение за избор на училище и записване

- ориентация преди заминаването

- изпращане и заминаване на кандидата

- продължаваща комуникация по време на обучението

За родителите, които искат да получат по-детайлна информация по време на изложението „Отворени врати за образование в чужбина”, са подготвени следните семинари:

Възпитание и личностно развитие в средните бординг училища в чужбина, Brilliantmont International School, Швейцария

 Начин на живот и подготовка за средно бординг училище – правила, режим, изисквания, St. Michaels College, Великобритания

Коя възраст е най – подходяща да изпратим детето си да учи в средно бординг училище, Concord College, Великобритания

Как се готвят децата за университет в средните бординг училища в чужбина, Cambridge Centre for Sixth form Studies, Великобритания

Директните срещи с представители на бординг училища по време на изложението също ще подпомогнат правилния избор на средно училище, което да послужи за стабилна основа за бъдещото развитие на младите хора.

За повече информация моля да се обадите и да потвърдите на телефон (02) 988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11