9 / 2010 - 22/06/2024 23:12

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

315
Aiglon College – английско образование в сърцето на Алпите

(Дата: 2010-11-15) || (Брой: 9 / 2010) || Автор: ДарбиAiglon College е основан през 1949 г. от Джон Корлет. Вярата му в  необходимостта да се образова ‘целият човек’ и че учениците постоянно трябва да бъдат изправяни пред предизвикателства, влияят на учебния подход и до днес. Разположен в сърцето на швейцарските Алпи на 1170 м. надморска височина във френско-говорящия кантон Vaud, колежът осигурява академичното и духовно израстване на децата в здравословна и тонизираща общност.

Интересуващите се от възможностите, които предлага швейцарското училище Aiglon College, могат да се срещнат с Mr Mark Silverstein, Директор Международни контакти на колежа на редовната сбирка на Darbi Club – Vip Club за образование, която ще се състои на 3 декември (петък) от  18.00 часа в Гранд Хотел “Радисън Блу.Темата на срещата е:
Средно образование в сърцето на Европа—Швейцария.IGCSЕ и International Baccalaureate дипломи—Aiglon College
Ако желаете да участвате в сбирката, енеобходимо да се обадите до 02.12. 2010 г. на тел 02/988 03 40 или да пишете на е-mail: vipclub@darbi.eu

Целенасочена подготовка за GCSEs и SATs 

 

 

В Aiglon се учат 350 ученици на възраст от 9 до 18 години. 80% от тях са на пълен пансион, но има възможност и за дневно обучение. Представени са над 50 националности, като най-големи са британските, американските и руските групи. В началните класове уроците са на английски или френски в зависимост от майчиния език. Внимателната грижа за децата в колежа е доказала с годините способността си да развива у тях изключително ценни умения, като: да се изслушват и учат един от друг; да съжителстват в хармония; да придобият жажда за открития; да растат независими, но да могат да се опират на екипна среда. По думите на директора на началното училище: „Нашият приоритет е да създадем приятелска, щастлива и дейна атмосфера, която позволява на децата да стъпят на краката си без да им се оказва натиск от външния свят”. Сред отличителните черти на Aiglon е сутрешното събиране на училищната общност за медитация, въведена още от Корлет. Ритуалът се състои от споделена тишина, беседа от учител или ученик и време за размисъл.

При разработването на международна учебна програма, в Aiglon College са използвали за основа английската национална програма, заедно с програмата за IB, за да осигурят широчина и академична взискателност. В средните класове (от 13 до 16-годишна възраст) учениците се готвят за GCSE, а през последните 2 години - когато са на 17 и 18 години, за IB и SAT. С висококвалифицирания си и отдаден преподавателски колектив, малките класове, персоналното внимание към всеки ученик, ясно-структурираната и дисциплинирана атмосфера на обучение, колежът играе основна роля за приемането на възпитаниците си в най-добрите университети в света.

Приключенският дух живее в Aiglon

Приключенията са запазена марка на колежа, който се радва на световно признание за програмата си за експедиции. Организирано и ръководено от опитен екип, извънкласното обучение развива у децата инициатива, решителност, издръжливост, независимост, умереност и отборен дух. Походите в планините пеша или с планиниски колела, лагеруването и катеренето по скали са неделима част от живота в кампуса. Карането на ски и сноуборд са основните спортове, които се практикуват през зимния срок. Освен експедициите в природата, Aiglon College предлага периодично и културни експедиции до други швейцарски градове и забележителности в Европа и на други континенти.
В колежа силно са застъпени и социалните дейност  – набиране на средства; вечери, посветени на културата; проекти за предоставяне на услуги на регионално и международно ниво, които включват пътувания до Перу, Индия, Буркина Фасо, Непал и др. А дейностите, на които учениците могат да се посветят, варират от балет, отглеждане на пчели, уеб дизайн и йога през членство в обществото на мъртвите поети или клуб за международни отношения, рециклиране на хартия или дори рисуване по порцелан / коприна.

 

Ако искате детето ви да получи образование на световно ниво, като се възползва от цялото благотворно влияние на природата и спортния дух, то Aiglon College е мястото, което търсите.
Можете да потърсите повече информация на: www.darbi.eu или на тел. 988 03 40, 988 10 82, 988 10 92.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11