4/2011 - 24/04/2024 23:05

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

364
Една изключителна възможност – музикална стипендия за момчета

(Дата: 2011-04-15) || (Брой: 4/2011) || Автор: ДарбиЗа първа година Loretto School , Великобритания с помощта на Консултантската къща за образование в чужбина «Дарби», предоставя  на талантливи български момчета възможност за музикални стипендии в размер на 20% от годишната такса.

Комбинацията от малко по размери  училище, невероятни условия за развитие на музикалния талант и висококвалифицирани преподаватели прави обучението по музика в Loretto school много привлекателно  за учениците.Музикалните стипендии са за ученици, доказали своите отлични музикални възможности. Те са както за инструментални, така и за вокални изпълнители. Училището организира  концерти с участие на стипендиантите , като им предоставя възможност да запишат свой собствен албум с концертни изпълнения, осъществени в църква, концертна зала или професионално музикално студио. Организира също така турнета в различни градове и държави (например в Royal Albert Hall). В края на обучението си  стипендиантите достигат 7 и 8 ниво, според  стандартите на Борда на Кралските училища по музика във Великобритания.

Изпитът  на кандидатите за получаване на музикална стипендия ще се проведе в София през последната седмица на месец юни 2011 година. Неговата продължителност ще е около един час.

Комисията иска предварително да се запознае с възможностите на кандидатите.  За целта до 30 май 2011 година всеки, който ще кандидатства за стипендия, трябва да  представи в един от офисите на Конкултантската къща «Дарби» записи на три свои изпълнения на DVD.
 
По време на самия изпит кандидатите трябва да изпълнят две произведения на основния си инструмент, а при желание могат да представят уменията си и на още един инструмент. Инструменталистите трябва да са готови и за вокално изпълнение, ако комисията поиска това от тях. По време на интервюто кандидатите трябва  да представят себе си по най – добрия начин, като, ако притежават и някакви специфични умения (джаз, пиано, бързо запаметяване, църковно пеене и др.), ще имат възможност да ги демонстрират.За кандидати, които не са с високо ниво на своята музикална култура  ще има и 45 минутен тест.

Условия за кандидатстване:

За кандидати от 13 до 15 годишна възраст.

  • две произведения на основен инструмент на ниво поне 4 от стандарта на Борда на Кралските музикални училища на Великобритания
  • възможност да изпълнят произведение и на още един инструмент допълнително
  • четене на ноти и/или музикален слух.

 За кандидати на 16 годишна възраст.

  • същите изисквания, поне ниво 5 от стандарта на Борда на Кралските музикални училища на Великобритания.
  • кандидатите, които не покриват горепосоченото ниво ще трябва да направят  45 минутен писмен тест. От тях се изисква също така и препоръка.

Записвания за участие в изпита за стипендии на желаещите ще се извършва до 30 май 2011 в офиса на Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби” на адреси:

София 1000, ул.Алабин №2А, тел. 02/988 03 40,  Eshsa@einet.bg

Варна 9000, ул.Добри Чинтулов №14, тел.№52/63 20 01, officevarna@darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11