6/2011 - 22/06/2024 21:49

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

382
Още една реализирана мечта с помощта на „Дарби”

(Дата: 2011-06-17) || (Брой: 6/2011) || Автор: ДарбиЗа четвърти път София стана домакин на надпреварата за спечелване на пълна футболна стипендия за обучение на един български талант, предоставяна от Brooke House College. Конкурсът се организира и провежда в България от Консултантска къща “Дарби”.

 

През тази година в конкурса участваха 24 български футболни надежди, които пристигнаха в София от 12 различни града на страната и представляваха 18 български младежки отбори. Пред компетентното жури те показаха своите умения във владеенето на топката по зеленото игрище както по време на организирани тренировки, така и в директни срещи. Всеки един от участниците беше извикан и на лично интервю, в рамките на което бяха преценени познанията по английски език и отношението към учебния процес. Доброто представяне на терена и високото ниво на академична подготовка на повечето участници в конкурса поставиха комисията в затруднено положение и се наложи провеждането на второ интервю. След сериозно обмисляне комисията обяви своето решение.

Победител в тазгодишната надпревара  за футболна стипендия на Brooke House College е Иван Попов от Хасково, на 16 години.Той печели 100% стипендия, която му дава право да продължи образованието с в английското училище за средно образование Brooke House College, като същевременно тренира във Футболната академия, която те имат.

Иван играе футбол от осемгодишна възраст. Ученик е в Английската гимназия в Хасково.Тренира в Професионален футболен клуб Хасково под ръководството на Драгомир Топалов, подготвял също и големия български футболист Йордан Лечков. Позицията на Иван в отбора е централен или десен защитник.

Неговите изяви на терена не остават незабелязани. Той получава предложения от Регионален футболен клуб Сливен, Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Берое Стара Загора, Марица Пловдив и през 2010г.-от Професионален футболен клуб Левски, но поради лични причини решава да остане в родния си град. През годините той получава и редица национални и международни награди.

Неговите качества бяха оценени от журито и той има шанса да продължи образованието си в Англия. С внимание ще следим неговото развитие, а сега му пожелаваме успех и сбъдване на всички негови мечти.
По същото време беше проведен и конкурса за академични стипендии на Brooke House College. Резултатите от него все още не са пристигнали в България, но е важно да отбележим, че в него се включиха 10 български ученици, от които 8 взеха участие и в конкурса за футболна стипендия. Един от тези смелчаци, участвали и в двата конкурса е и победителят Иван Попов.Това е ясен индикатор за високото академично ниво на участниците в конкурса за футболна стипендия.

Желаем успех на всеки един, представил се на конкурса за академична стипендия, и с нетърпение очакваме решението на Brooke House College.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11