9/2011 - 22/06/2024 22:12

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

409
Винаги навреме!

(Дата: 2011-11-15) || (Брой: 9/2011) || Автор: ДарбиПрез месец октомври събитието, което предизвика голямо внимавние в областта на средното образование, беше новото като подход изложение на „Дарби”. Коментар на този форум направи г-жа Наташа Христова-консултант.

„На 22  октомври 2011 хотел Радисън в София за първи път отвори вратите си за специализираното изложение за средно образование в чужбина / специализирано издание на Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина” /.

 
Стотици семейства –родители и деца имаха възможност да се срещнат и да  разговарят  с представители на английски и швейцарски пансионатни училища. На изложението взеха участие 14 пансионатни училища, като болшинството от тях бяха от Англия. Родителите имаха възможност да зададат множество въпроси и да получат отговор на всичко, вълнуващо ги в областта на образованието и избора, който ще направят за своето дете. Всеки посетител получи и оригиналните каталози на училищата, участващи в изложението.
Организаторът  на изложението – Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби”  подготви за посетителите множеството семинари, в които те можеха да участват.

По време на семинарите родителите се запознаха с различните образователни системи за средно образование – английска, немска, френска, българска и IB. Научиха за техните преимущества и недостатъци, разбраха кога е най-подходящото време за кандидатстване за средно образование в чужбина, беше им представен процесът на самото кандидатстване и предварителната подготовка за това. Ориентираха се също така и във възможностите за завършване на средно образование и получаване на английска диплома за това в България, предоставяни Колеж Дарби.

Посетителите бяха приятно изненадани от стипендиите и конкурсите за стипендии, които английските училища предлагат на българските ученици, желаещи да продължат своето средно образование в Англия

Изводът, който може да се направи от изложението е, че тази инициатива е полезна и навременна за родители и деца, които са решили да получат своето средно образование в чужбина. Консултантска къща Дарби е решена да организира  ежегодно  това специализирано изложение за средно образование . Целта е не само да се запознаят родителите с възможностите за образование в чужбина и България, но и да получат специализирана информация, която да им помогне да направят правилния избор.”


Както винаги-навреме! Това е отличителната черта на всички инициативи на Консултантска къща „Дарби”. Пожелеваме им успех!

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11