1/2012 - 24/04/2024 21:10

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

428
Средно образование в чужбина

(Дата: 2012-01-16) || (Брой: 1/2012) || Автор: Дарби
На Европейското изложение  „Отворени врати за образование в чужбина 2012”  , организирано от Консултантска къща Дарби на 28 и 29 януари в София ще вземат участие 8 пансионатни училища от Англия и едно от Швейцария. Посетителите на изложението – родители, интересуващи се от възможността децата им да продължат обучението си в пансионатно училище могат да се срещнат и директно да се запознаят с тези училища и възможностите които предлагат.
При избора на вида чуждестранно училище вариантите се свеждат до два основни - международни бординг училища и традиционни бординг училища. Въпреки колебанията и затруднения избор на учебно заведение от страна на родителите интересът към международните бординг (пансионатни) училища е значително по-голям, тъй като те осигуряват на децата международна среда по време на обучението.

Повечето средни учебни заведения, особено ако са рейтингови и техните възпитаници продължават висшето си образование в ТОП 20 на университетите в света, имат изключително високи критерии за прием. В такъв случай, дори добрите финансовите възможности на родителите не са от такова значение. По – важно е как кандидатите ще се представят на тестовете, изпитите и интервютата на училището. Все по – важно става кандидатите да се добре подготвени предварително, за да бъдат приети в добро бординг училище, което от своя страна е гаранция за последващия прием в рейтингов университет.

Организаторите са се постарали да бъдат представени различни типове училища – международни пансионатни училища, традиционни , а така също и международни училища с различни образователни системи.

С цел подпомагане усилията на амбициозните български деца Консултантска къща „Дарби” предлага широка гама от стипендии в различни средни бординг училища. По време на Тринадесетото изложение „Отворени врати за образование в чужбина” ще можете да получите повече информация за сроковете и необходимите документи за кандидатстване за стипендии за средно образование, както и за подготовката, която ви е необходима, за да се сдобиете с такава стипендия. Ще научите повече за:

Академични стипендии на Brooke House College, Великобритания

Всяка година Brooke House College организира конкурс за отпускане на академични стипендии за български ученици. Следващата година конкурсът ще се проведе на 2 и 3 юни 2012. Стипендиите са многогодишни и важат за всяка от годините, през които ученика се обучава в училището до завършването си.

Размер на стипендията: от 20% до 50% от годишната такса в колежа.

Футболна стипендия на Brooke House College, Великобритания

За пета поредна година, английското училище ще проведе конкурс за стипендии за млади футболни таланти, решили да продължат образованието си и да развият потенциала си в чужбина. Конкурсът е за момчета между 14 и 18 години.

Размер на стипендията: 100 % от годишната такса в колежа.

Aкадемична стипендия на елитното училище Ackworth school, Великобритания

За втора година училището обявява конкурс за една академична стипендия.

Размер на стипендията: 50% от годишната таксата

Академични стипендии на училищата CATS Cambridge, Canterbury, London , Великобритания

Училищата CATS- Лондон, Кеймбридж и Кентърбъри предлагат 7 стипендии както следва:

За всяко от трите училища по една за GCSE

За училището в Кентърбъри – една за IB

За училищата в Кеймбридж и Лондон – три за A Level

Размер на стипендията: до 20% от учебната такса

Академична стипендия на Abbey College Manchester, Великобритания

Abbey College Manchester предоставя 5 академични стипендии.

Размер на стипендията: 20% от учебната такса. При показани много високи резултати от кандидатите, стипендията може да достигне до 50% от учебната такса.

 

 175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11