2/2012 - 03/06/2023 11:38

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

438
INTERNATIONAL COLLEGE SHERBORNE

(Дата: 2012-02-14) || (Брой: 2/2012) || Автор: Дарби 

 

International College е основан през 1977 година от Sherborne School, едно от най-старите училища във Великобритания. Специалната цел на колежа е да дава възможно най-добрия старт в образованието на учениците, които не са от Великобритания, и        чиито роден език не е английския.

International College е идеално разположен на около 2 часа път югозападно от Лондон в спокоен и безопасен район на графство Дорсет. Колежът са намира в края на Шерборн - традиционен английски град.

В International College Sherborne всички ученици са чужденци. Всяка година в училището се записват 150 ученици от различни държави. Класовете са малки-от 6 до 8 души, което позволява индивидуален подход в обучението. Обучението е изключително интензивно-35 часа по 45 минути в 6 дни. Преподавателите са висококвалифицирани-освен че са специалисти в своята област, те са и с необходимата подготовка за работа с чужденци.

 Разбира се водещият предмет е английски език, но математика, физика, химия и биология са задължителни, а колежът предлага възможност за изучаване на  един или два избираеми предмети от списък, който включва: бизнес науки, френски, история, география и изкуства. Целта е след около година учениците да са готови да се присъединят към традиционно бординг училище.

Учениците участват и в спортната програма на колежа, която предлага възможности за практикуване на различни спортове: за момчета-баскетбол, футбол, хокей, плуване, атлетика, крикет, тенис; и за момичета-баскетбол, хокей, атлетика, плуване, нетбол, раундерс, тенис.

Момчетата и момичетата са настанени в отделни бординг къщи като общият им брой е 5. Всяка къща има свои собствен персонал, който се грижи и наблюдава живеещите в нея ученици. Във всяка от тях има обща стая за събиране и кухня, където учениците могат да си приготвят топли напитки и нещо леко за хапване.

Учебни програми:

Учениците, започващи обучението си в International College на 13 години, се включват в година 9. Там те изучават разнообразие от предмети преди да направят избора си за техните GCSE изпити по време на години 10 и 11 в техните следващи училища.

Учениците, които са на 14 години се включват в година 10, като тук могат да се включат и ученици на 15 години с по-ниско ниво на езика. Това е всъщност първата година на двугодишната GCSE програма.

Ако учениците имат поне ниво intermediate по английски език, те могат да се присъединят към специалната GCSE програма на колежа. Тя покрива за една учебна година учебния материал, който английските ученици изучават 2 години. В тази програма има допълнителни часове през седмицата.

Изучавани предмети:

Английски език, математика, физика, химия и биология плюс един или два избираеми предмети от списък, който включва: бизнес науки, френски, история, география и изкуства. Обучаващите се по едногодишната програма обикновено взимат 7 GCSE изпита като взимат и необходимите GCSE изпити по езика.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на Консултантска къща Дарби!

За повече информация: e-mail: eshsa@einet.bg; или на тел. 02/ 988 03 40.

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11