3/2012 - 03/06/2023 18:44

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

447
Saint Michael’s College- вековни традиции в приятелска атмосфера

(Дата: 2012-03-15) || (Брой: 3/2012) || Автор: ДарбиБританското образование има много висока репутация – хиляди ученици от цял свят избират да отидат в Англия, за да усетят уникалния образователен опит и да получат световно призната квалификация.
Няма съмнение, че английският език е главен фактор за учениците, които избират Англия. Английският в момента е езикът на бизнеса, интернета и удобен начин за комуникация по целия свят. Няма по-добро място, където да го научите от родната му страна.


 
 

Британският метод на обучение се развива с течение на векове. Той се базира върху принципа за развитие на отделната личност. Това дава възможност на учениците да покажат потенциала си, да формират собственото си мнение и да защитават своите идеи като ги излагат пред хората около себе си. Креативността се стимулира, а оригиналното мислене се насърчава. Системата дава възможност за развитие на тялото точно толкова, колкото и на ума чрез активни спортни занимания и индиректно възпитава всеки как да носи отговорност за действията си.

Въпреки че британското образование е носител на много прогресивни идеи, корените му си остават положени дълбоко в основите на западноевропейските идеи за ерудиция и обучение. Средното образование е подплатено с много тестове за оценяване на напредъка в обучението и като резултат се издават дипломи, които са признати по цял свят. Системата на средното образование в Англия включва две степени: ”GCSE” (Общ сертификат за завършено средно образование) и „A Level” или „IB” – за учениците, желаещи да кандидатстват в университет.

Saint Michael’s College е малко, приятелски настроено международно пансионатно училище, предлагащо на своите ученици диплома за средно образование GCSE и двугодишна програма за подготовка и кандидитстване в университет – A Level.

Училището е разположено в сърцето на Англия, между градовете Hereford и Worcester. Намира се в северозападна Англия , на два часа път  от Лондон. То е част от група училища „King`s Group Schools”, която съществува от 1969г. Това позволява учениците от различните училища в групата да осъществяват междукултурно и международно общуване.

Базата на училището е обновена изцяло през март 2009г., както учебните блокове, така и къщите за настаняване.
Колежът разполага с три отлично оборудвани лаборатории за практическа работа,   компютърна зала и библиотека.

На новите ученици се предоставя възможност за живот в една интернационална атмосфера. Момичетата и момчетата живеят  в стаи с едно,  две или три легла. Във всяка от сградите има всекидневна с телевизор, DVD и видео, а така също и кухня с възможност за приготвяне на сандивичи и сокове. Имат и специално помещение за игри – биляр, тенис на маса и мини футбол, зала за провеждане на дискотеки и караоке, а така също и интернет кафе.


При желание от страна на учениците е възможно настаняване в семейства, които предварително са проучени и одобрени от колежа.
Спортната база позволява практикуването на различни спортове. На разположение на учениците са открит плувен басейн, фитнес зала, закрита спортна зала, тенис корт, волейболни, баскетболни и футболни игрища.
Училището предлага следните учебни програми:

  • Advanced Level – двегодишно обучение преди влизане в университет;
  • Foundation Course – едногодишен курс за подготовка за постъпване в университет;
  • GCSE  - двегодишно обучение преди  Advanced Level;
  •  Летни ваканционни езикови програми

Изучавани предмети:
Математика, физика, английски, физика,  химия, биология, история, английски език, изкуство, ICT(информационни комуникационни технологии ), икономика, бизнес - науки, география, испански, медийни науки и други.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11