3/2013 - 03/06/2023 18:11

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

538
Да откриеш потенциала на всеки ученик

(Дата: 2013-03-18) || (Брой: 3/2013) || Автор: Дарби Училище Caterham school фокусира вниманието си върху изграждането на цялостната личност, готова за  предизвикателствата на живота в университета и отвъд него, защото неговият екип знае, че всеки е различен и следователно стилът на учене също е уникален. Мотото на Caterham school е „Образование за Живот” и именно това получават неговите учениците.

През 2004  училището създава специална директорска позиция, насочена към особеностите на преподаването и ученето, след  като признава  нуждата  всеки ученик да разбере как учи най-добре и как да мисли независимо и креативно за своя бъдещ живот. Настоящият директор на тази длъжност Г-н Ким Уелс е представил безброй инициативи, които не са със специфичен предмет, но могат да бъдат приложени в различните сфери на учене. Той казва: ”Съществува голямо напрежение върху учениците да постигнат отлични резултати на изпитите, но за да успеят в модерния свят те трябва да притежават “ soft skills” и да бъдат способни да мислят самостоятелно.”

Въведена е програма за учебни умения, в която учениците покриват сфери като креативно мислене и стилове за учене през първата и втората година. Училището използва многобройни подходи, за да открие предпочитания стил на учене на всеки ученик и когато наближи време да избере предмети за GCSE и А Level , половиндневните курсове са посветени на запомняне, водене на бележки, четене за време и техники за взимане на изпит.

Училището цели да помага на учениците, независимо от избора на предмети. Изследванията  относно начина на усвояване на материала от децата показват, че за някои ученици слушането на музика на техния iPod помага; други, рецитират информация на неодушевени предмети, и нещо повече- по-креативните смятат, че използването на символи вместо думи може да помогне.

Училищната система, в която по-големите помагат на по-малките, също е  много успешна. A-Level ученици- доброволци помагат на по-малките ученици. Това покрива спектър от подходи, например една двойка ученици може да говори неформален немски помежду си, по този начин те си помагат значително и броят на приятелствата нараства извън сесиите.

A-Level учениците могат също да започнат независим проект. Те избират тема и я представят във формат по техен избор независимо дали е разширено есе, кратък филм или  трайно научно изследване.

 Ако родителите са несигурни относно ефективността от тези нови преподавателски методи резултатите говорят сами за себе си: училището е в Топ десет на частни средни училища във Великобритания.

Също така е и на предни позиции в класациите по качество на обучението, като се  взема предвид прогресът на учениците от началото до края на образователния цикъл.

Всички ученици напредват до започване на университета с 85%, което им осигурява достъп  до най-престижните UK учебни заведения за висше образование.

За повече информация София 1000,пл. Света Неделя 4,тел./02 988 10 82,
тел./факс: 02 988 03 40, e-mail:  sledu@darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11