10/2013 - 22/06/2024 21:19

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

585
УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ

(Дата: 2013-10-15) || (Брой: 10/2013) || Автор: Дарби Какво значи качествено средно образование?
Какво е пансионатно(бординг) училище?
Как и кога да избера най-доброто пансионатно училище за моето дете? 

  
Основите за житейско развитие, които поставя образованието в средното училище, са решаващи за всяко дете. Ето защо е особено важно в какво училище и по коя образователна система ще бъде насочено едно дете да се обучава. Преди всичко обаче кандитатът трябва да избере училище и държава, да провери своето езиково ниво и да се подготви за приемните изпити в избраното училище. Съдействие за това и за целия продължителен и процес на успешно кандидатстване може да се получи от консултантите за средно образование в чужбина на „Дарби” не само ежедневно в офиса на пл.”Св.Неделя” №4 в столицата. За трета поредна година Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби” организира Европейско изложение за средно образование в чужбина, на което консултантите и гостуващите представители на пансионатните училища ще бъдат изцяло на разположение на регистрираните посетители. За първи път на предстоящото на 26 октомври 2013 г. изложение в София, хотел „Радисън се организира семинарна програма УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ.

В него на родителите ще бъде дадена възможност да получат полезни практични съвети за избора на училище за децата си. В отделните „учебни часове” те ще могат да се информират подробно и изчерпателно за възможностите за обучение на техните деца в чужбина и в България. Темите на часовете в „Училище за родители” са повече от интересни:
I час:  12:00-13:00 – Техники за концентрация на детето към учебен процес. Практически съвети как да се справим с нежеланието за учене. 

Лектор: Весела  Зашева, психолог. 

II час: 13:00–14:00 - Предварителна подготовка за средни пансионатни училища в чужбина. Развитие на потенциал и мотивация. Програми: GCSE, A Level, IB, Abitur, American High School Diploma и други.

Лектор: Наташа Христова, консултант

III час: 14:00–15:00 - Сравнителен анализ между българската и английската образователни системи. 

Лектор: София Желязкова, директор на първото английско училище Дарби Колидж.

IV час: 15:00–16:00 - Академична подготовка и професионално развитие - възможности в средното образование. 

Лектор: Севдалина Иванова, директор на бизнес гимназия Евростандарт.


V час: 16:00–17:00 - Развитие на езикови, комуникативни, емоционални и житейски умения чрез езикови ваканции в чужбина. Лектор: Лидия Дикова, консултант

Семинарната програма „Училище за родители” е структурирана изключително удобно. Всеки посетител е поканен да присъства на толкова семинарни програми, колкото прецени, че ще бъдат полезни за него като родител, за да вземе най-доброто решение за своите деца. Регистрация за всяка семинарна тема може да бъде направена напълно безплатно ТУК

ВАЖНО! От следващия брой на в.ВЗОР консултантите на „Дарби” ще запознават читателя с мнения на ресорни специалисти по теми, полезни за родители на ученици над 7 години. С това ще продължим и развием програмата „Училище за родители” и ще очакваме Вашите мнения!

Допълнителна информация за семинарната програма можете да осъществите чрез консултантите на ДАРБИ, на телефон 02/988 1082 или
на електронен адрес:
sledu@darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11