09 / 2007 - 19/05/2024 02:43

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

60
Средно образование в Швейцария

(Дата: 2007-12-10) || (Брой: 09 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Швейцария може да е неутрална, но не е безлична. Здравата сплав от германски, френски и италиански елементи формира националната култура, а алпийската природа на страната има достатъчно енергия, за да въодушеви и най-изтощения пътник.


НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


Bern.jpgЗа Швейцария и швейцарците
Въпреки че швейцарците не са обединени от обща религия или език, те живеят мирно заедно от векове и поддържат своя неутралитет, който се е превърнал в тяхна запазена марка. Те разумно стоят настрана от политическите проблеми по света и са независима нация, както в културно, така и в икономическо отношение. Ето защо посетителите често пристигат с нагласата за един резервиран и недружелюбен народ, което не е вярно. Швейцарците ще ви обгърнат с топло гостоприемство.

Швейцарският релеф е един от най-планинските в света, с повече от три-четвърти от територията, заети от фантастичните, поразителни Алпи, разположени в централните и южните части на страната. Прохладното лято привлича много туристи, но за всички почитатели на снежните спортове алпийската зима е синоним на примамливи заснежени хълмове и едни от най-известните и луксозни ски курорти в света. Времето е ясно и слънчево, но не се заблуждавайте ... и много студено. Средната температура през лятото е между 20-25 градуса, докато през зимата термометърът показва доста под точката на замръзване.

Повече от 70% от населението говори немски език, френски се говори в югозападната част на страната, а италиански – в Тичино.

В съвременна Швейцария музиката и театъра процъфтяват. Културните центрове като Базел, Берн и Женева са символи на дълбоката привързаност на обществото към изящните изкуства.

Структура на швейцарската образователна система
Институцията, отговорна за администрацията и координацията на обучението в Швейцария е Федералният офис за образование и наука. Продължителността на задължителното образование е 10 години – за децата от 6 до 15 годишна възраст.

В Швейцария се преподава на 3 езика в различните части на страната – френски, немски и италиански. Швейцарската образователна система е разделена на 9 нива или типове училища: начално, основно, долно средно, горно средно, висше образование (висше професионално обучение, университети на приложните науки, университети и Федерални институти по технология), специализирано обучение, и допълнителна квалификация. Тъй като Швейцария е разделена на 26 кантона, се наблюдават малки различия в структурата на обучението в отделните кантони.

Основно и средно образование
Основното образование продължава от 4 до 6 години - съобразно кантона. В зависимост от leman2.jpgтова къде е получено основното образование (т.е. от продължителността му) и къде ще се осъществи средното, продължителността на гимназиалното обучение варира между 7 и 9 години. Долното средно образование е втората част от задължителното време, прекарано в училище и продължава от 3 до 5 години. Продължителността на горното средно образование е между 3 и 4 години. В Швейцария има различни видове училища за втората част на средното образование, като: академични (които подготвят учениците за образование в университет), професионални (подготвят учениците за широка гама от професии) и общообразователни училища (в тях се предлага по-продължително обучение по общообразователните предмети).
НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11