12/2013 - 16/07/2024 15:36

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

603
ПРОГРАМА за културен обмен “Една учебна година”

(Дата: 2013-12-13) || (Брой: 12/2013) || Автор: Дарби
Как бихте реагирали ако пред вас се появи възможност да изпратите вашия тийнейджър за година в училище в чужбина? Където да бъде настанен в семейна среда и да получи добрата възможност заедно с усвояването на езика, да избере и най-подходящите за него курсове. Оказва се, че това е напълно възможно по програмата за културен и образователен обмен "Една учебна година" .

СТРАНИ, в които се провежда програмата

  „Дарби” има дългогодишен  опит в провеждане на програмата  в САЩ, Англия, Ирландия, Германия, Франция, Италия, Австрия, Швеция, Дания, Финландия, Норвегия и Испания. В програмата участват едни от най-добрите държавни училища.

КОЙ може да участва в програмата?   

   Ученици от 14 до 18 години. Програмата съществува в продължение на години. Чрез нея млади хора от цял свят освен обучение, преживяват интересни мигове на нови запознанства и интересни срещи, като стават участници в образоватилни програми, различни от обучителните планове в България. Освен тези предимства, международната размяна на учащи се осъществява едни трайни контакти между учениците, които продължават и след края на програмата.

КАКВО представлява програмата?

     Учениците имат възможност да се запишат за 2, 3, 5 или 10 месечен престой;
да  изберат учебните курсове, които ще следват по време на програмата;
да се подготвят и се явят на изпити за сертификат за владеене на езика; с помощта на педагозите от училището да направят проучване на висшите учебни заведения, ако имат изразено желание да продължат в бъдеще образованието си в същата държава. Младите хора стават членове на едно многонационално общество, в училищния живот, който е изпълнен с различни дейности и приятни преживявания.

СРОК на програмата

        Учебната година започва през август или септември и завършва през май или юни. Учебната програма в САЩ се състои от 6 или 7 предмета, от които само два са задължителни – английски език и американска история. В германските училища заниманията са на групи  и дискусиите са често срещан метод на обучение. Активното участие в извънкласните дейности е естествен начин за непосредственото възприемане  на изискванията в новото  училище и прекрасен начин за намиране на нови приятели.

КЪДЕ живеят учениците по време на програмата?

        Всички младежи, които се обучават по тази програма, живеят в приемни семейства-доброволци,които се подбират според техния  принос и желание да са домакини на чуждестранен ученик. Повече от 1000 представители на програмата  в Европа и САЩ работят целогодишно по намиране на най-подходящите семейства. Всички приемни семейства имат две общи черти – топлина и щедрост. Семействата очакват с нетърпение своите приемни деца и правят всичко възможно те да се чувстват  като в свой дом.

УСЛОВИЯ за участие

        За участие в програмата има няколко задължителни условия, на които трябва да отговаря всеки  кандидат- участник.За да можете да участвате в програмата, трябва да сте редовен ученик на възраст от 14 до 18 години.
Трябва да владеете езика на съответната държава поне на ниво В2 /за скандинавските държави може и английски език/.Да имате среден успех за последните три години на обучение над 4.50. Интервюто и теста по езика са задължителни за всеки кандидат.

        Кандидатстването по програмата е най-добре да започне в края на календарната година, преди годината, в която участника следва да започне обучението си в избраната държава. За подготовката е необходимо да се отдели време, за да може комплекта от документи да придобие вида, изискван от организацията-партньор. Всеки участник в програмата, след нейното приключване, получава сертификат за завършен клас. Обикновено този документ придобива съществено значение при кандидатстване за продължаване на образованието или при кандидатстване за работа.

        За голяма част от участниците в обменната програма следването в чужд университет започва точно от участието им в тази програма, а натрупаните впечатления и житейски опит остават за цял живот.
 
     Готови ли сте да започнете да мислите глобално? Направете тази първа вълнуваща  стъпка с нас. Ако имате необходимата нагласа, резултатите могат да бъдат само положителни.

        Първата програма за учебната 2014/2015 година, която Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби” предлага е в държавни училища в Ирландия.

С нея можете да се запознаете на сайта на Консултантската къща: www.darbi.eu
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11