4/2014 - 23/07/2024 05:36

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

640
Българска ученичка със стипендия от Brooke House College стана Президент на Ученическия съвет

(Дата: 2014-04-14) || (Брой: 4/2014) || Автор: ДарбиДарбиВелизара Димитрова учи за втора година в частното пансионатно училище Brooke House във Великобритания. През 2012 година тя успя да спечели висока стипендия в конкурса, организиран от „Дарби”и Brooke House College за академични стипендии. Днес Велизара вече е Президент на Ученическия съвет в колежа Brooke House и се подготвя за кандидатстване във висшите учебни заведения във Великобритания.

„Взор” внимателно следи развитието на стипендиантите от „Дарби”. Затова се срещнахме с Велизара.
 
-    Здравей, Вили, знаем, че това е вече твоята втора година в Brooke House, как се чувстваш през този пролетен срок?
-    Току що приключих с подаването на документи за кандидатстване за университети. Всичко се развива доста добре в момента.

-    А освен чисто академичните занимания? Тази година те избраха за Президент на Ученическия съвет.
-    Ученическият съвет положи много усилия за организирането на училищни събития и за решаването на въпроси, поставени от нашите съученици. В последните пет месеца успешно организирахме две събития. Това са отбелязването на деня на Вси Светии и Коледното парти. В същото време, докато празнувахме Коледа, успяхме да съберем средства за жертвите на тайфуна Хай Ян, който сполетя Филипините. В началото на 2014 година Ученическият съвет се включи в British Heart Foundation и Oxfam. За нас участието в благотворителни инициативи е не само важно, но и необходимо.

-    Работейки като част от екип какви бяха трудностите, с които трябваше да се справяте?
-    В началото основен проблем ни беше да си организираме правилно времето, защото всичко трябваше да се приключи в дадените срокове. Друг важен проблем е това, хората наистина да правят това, което е тяхна отговорност. Понякога бяхме твърде заети с личните си задължения. Все пак успяхме бързо да се организираме и получихме подкрепа от училищния персонал. В крайна сметка мисля, че в Ученическия съвет сме чудесен екип.

-    И така, сега какви са плановете ви? Би ли споделила някои от тях с „Взор”? Дарби
-    Смятаме Съветът да отдели повече време за изслушване на проблемите и въпросите на нашите съученици, да намираме най-подходящото решение за тях и да съдействаме на техните идеи и предложения. В същото време Ученическият съвет организира провеждането на Свети Валентин, на Деня на чуждестранните култури и на Летния бал, както и издаването на Годишника, върху който работим със съученици от други екипи. Същото така правим все повече благотворителности.
 
-    Как успяваш да съчетаеш ученето с работата си? Трудно ли ти е като Президент на Ученическия съвет, особено след като се очаква да се занимаваш с много въпроси и да взимаш решения?
-    Трябва да си призная, че в началото беше доста трудно за всички ни да се сработим като екип и работата на Ученическия съвет да върви гладко. Въпреки това, когато е необходимо всички взимаме участие в гласуването, с други думи – всички участваме във взимането на решения. Да си лидер не е лесно, но голямата подкрепа, което получавам от нашия екип ми помогна да се справя доста добре. Ние винаги се опиваме да дадем най-доброто от себе си, когато работим в Ученическия съвет, за да направим Brooke House истински дом за учениците. Искам да кажа, че ако някои от вас, които четете това, и искате да се включите в Ученическия съвет през следващата година – просто го направете. Повярвайте ми, със сигурност ще направите престоя си в Brooke House незабравим.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11