1/2015 - 03/06/2023 17:40

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

706
РАЗХОДКА В СВЕТА НА СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

(Дата: 2015-01-15) || (Брой: 1/2015) || Автор: ДарбианглияВсеки, който има поне малка представа  от средното образование в съвременна Европа, е поразен от голямото му разнообразие.Там ще срещнете средни училища, които са държавни или частни, общински или религиозни. Частните училища от своя страна са дневни или бординг /пансионатни/. В държави като Великобритания, САЩ, Канада и други, те могат да бъдат само за момичета и само за момчета, въпреки, че не липсват и смесени.
Oбучението в частните училища предлага повече гаранции за развитието на ученика. Всички, завършили средното си образование в частно училище, постъпват в университет. Причините са много. Eвропейските и световни средни училища заделят не малко финанси за строителството на модерни сгради със съвременно оборудвани кабинети, компютърни зали, театрални и изложбени зали, плувни басейни, тенис кортове, фитнес зали, игрища. Образователните програми в тези училища са съчетани с широка гама от съпътстващи дейности, които  дават възможност на децата напълно да разгърнат заложбите си.
От друга страна, съвременните средни училища се стремят все по-пълно да задоволяват стремежа на родителите децата им да получат най-високи резултати. Това, разбира се, може да се постигне единствено от преподаватели, които са на високо академично ниво, и които владеят модерни методи на преподаване.
Нещо повече, голямата цел на съвременното средно училище е децата да получат онезидарби знания и умения, които ще им позволят да постигнат максимална реализация. Ето защо модерното средно училище не само обучава, то е и личен съветник на младия човек за бъдещия му живот и кариера. Тази е и причината в тях да работят много професионални психолози и  консултанти.
А за да сме откровени до край, ще кажем  и за дисциплината: тя е едно от задължителните условия в реномираните средни училища. Затова нека не ви учудва това, че там задължително се носи ученическа униформа, пушенето е забранено, а излизането извън територията на училището става с разрешение.
Животът извън класните стаи заема по-голямата част от денонощието и затова е една от основните грижи, на тези, които реализират средното образование в Европа, и по света.Повечето от бординг училищата се строят далеч от шумните и пренаселени мегаполиси, в прекрасна природна среда, близо до морския бряг или сред зеленината на сочни ливади и сенчести гори.
Колко години са нужни, за да се завърши средно образование зависи от държавата, която се избере. Обикновено средното училище в чужбина е с продължителност четири или пет години. В последните две или три години от обучението, учениците изучават малък брой дисциплини и се подготвят за кандидатстване в университетите.
     Общата  характеристика на съвременните европейски бординг училища за средно образование е следната:
•    Възраст на обучаемите от 13 до 18 години;
•    Съотношение между преподаватели и ученици 1:5;
•    Висококвалифициран преподавателски състав и малки класове;
•    Възможност за стипендия при доказани високи академични резултати;
•    Над двадесет вида спорт;
•    Пълен пансион и пълно битово и медицинско обслужване;
•    Гарантиран прием в елитни университети.


 За повече информация и консултация за кандидастване се обръщайте към офисите на Кансултантската къща за образование в чужбина „Дарби”в страната или на тел. 02/988 10 82.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11