9/2015 - 03/06/2023 12:10

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

776
Защо трябва да търся в учебника, когато мога да докосна с ръка стената на императорския дворец.

(Дата: 2015-11-11) || (Брой: 9/2015) || Автор: Дарби

 St. Stephan’s School е единственото пансионатно училище в центъра на Рим, разположено само на пет минути от Римския форум и Циркус Максимус, предлагащо международната диплома за средно образование IB или американската диплома American School Diploma.
Уникалното и неповторимо разположение  позволява на училището ежеседмично да използва Рим  като своя класна стая. С богатството от музеи,  исторически архитектурни забележителности от преди новата ера до сега  и много друго от световната културна съкровищница, то предоставя на своите ученици образование от световна класа. Неговата сила  е в  отношението му  към традициите, в създаването на атмосфера на доверие, топлота и уважение към всеки. Тези принципи на училището са в основата на формирането на  благоприятна среда, в  която учениците да преуспяват и да развиват умения за живота си като възрастни.

Днес в училището се обучават 275 ученика  от 15 до 18 години от над 39 националности и 8 говорима езика. Най-голямите групи от ученици са от САЩ , Канада  и  Италия . 40 ученика живеят в пансиона. Повечето ученици избират да учат по международната програма IB. Училището приветства ученици, които съхранявайки  своята индивидуалност, доразвиват в себе си интелигентност, изразителност, артистичност и талант. Малкият  брой на учениците позволява индивидуална работа с всеки от тях, създава фокус върху изграждането на тесни връзки между преподаватели и ученици и чувство за общност и принадлежност към училището.

Преподавателите в училището са талантливи професионалисти –  автори,  драматурзи,  музиканти и изтъкнати учени в много области. 20% от преподавателите са доктори на науките. Прилаганата програма за професионално развитие в училището позволява на учителите да бъдат в крак с новите образователни тенденции, които прилагат в класната стая. С подготвените и ангажирани преподаватели учениците са интелектуално предизвикани и силно мотивирани за постигане на поставените цели.

Разположено на 2.5 акра земя, построено около централен двор по типично римска традиция, училището е оборудвано с модерни съоръжения за всичките 275 ученика - компютърна зала, 4 съвременни лаборатории, 2 художествени ателиета , заседателна и театрална зала.

В пансиона децата са настанени в модерно обзаведени стаи, като апартаментите на преподаватели са разположени също в пансиона. Училището разполага с баскетболно и волейболно игрища, зала за танци и йога, а футболното игрище и лекоатлетическата писта са в непосредствена близост.

За повече информация и условията за кандидатстване и записване в училището потърсете консултанта за средно образование в консултантската къща за образование в чужбина „Дарби” на тел. 02/988 10 82 ; 0878696118; email: sledu@darbi.eu175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11