01 / 2008 - 03/06/2023 18:46

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

78
СБЪДВАНЕТО НА ЕДНА МЕЧТА

(Дата: 2008-01-21) || (Брой: 01 / 2008) || Автор: ДАРБИ 

 Стъпка две: Подготвителна програма за прием в средно училище

Много родители от цял свят желаят децата им да завършат средното си образование във Великобритания не само заради вековните традиции на повечето английски бординг училища, а основно поради факта, че завършвайки някое от тях, ще имат реален шанс за прием в някой от най-престижните университети на Острова, а и по цял свят.

 

Когато езиковата подготовка на учениците е на добро ниво и са се ориентирали към завършване на средно образование във Великобритания, тогава е добре да преминат през една подготвителна програма, за да могат без сътресения да се впишат в новата академична среда, която често е доста по-различна от тази, с която са свикнали.

 

Международните учебни центрове не са просто алтернатива на традиционните училища. Най-общо казано, те представляват подготвителни центрове, които помагат на учениците още преди да бъдат приети в традиционните училища да придобият знания, които са съществени за успешното им приобщаване в английската образователна система. Обучението в тях е с продължителност от един срок до една година и включва задълбочени занимания по английски език, а също и подготовка по различни учебни предмети с оглед усвояване на специфичната терминология. След завършване на обучението си в международния център, учениците продължават обучението си в избраното от тях средно училищe, но това не става автоматично, а след кандидатстване.

Всички центрове са свързани с традиционни британски училища с дългогодишни традиции. Първият такъв е основан през 1977 в Шербърн Скул. След това през 1997г. се откриват и в Бедфорд, Россал и Таунтън.

Стъпка трета: Завършване на средно образование

Стара традиция е децата да бъдат изпращани да учат в бординг училища, затова ученици от цял свят се обучават в тях. Родителите инвестират в подобно образование заради високата репутация, с която се славят повечето образователни институции. А също така са убедени, че младежите ще израснат в безопасна среда, заобиколени от грижи, които ще им дадат възможно най-добрия старт в живота.

Вярно е твърдението, че всички бординг училища дават на учениците си възможност да израснат независими и уверени млади хора със силно чувство за личностна идентичност. А израстването в международна среда им помага да разбират другите култури, което по-късно ще ги превърне в достойни международни лидери.

В бординг училищата класовете са малки, а преподавателите - с висока професионална квалификация. Децата са насърчавани да постигат най-доброто, на което са способни. Работата в клас е много важна, но се организират и различни извънкласни прояви. В допълнение към учебната и спортна програма вечерите имат и развлекателен характер. Учениците могат да посещават уроци по музика и драма, да представляват училището си на международни състезания по дебати, да участват в различни спортни прояви.

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11