10/2015 - 24/04/2024 21:09

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

782
Carlsbad International School , Карлови Вари, Чехия

(Дата: 2015-12-11) || (Брой: 10/2015) || Автор: Дарби

 Престижното пансионатно училище Carlsbad International School (CIS) е разположено в живописния исторически град Карлови Вари в Чехия, в сърцето на горите и хълмовете на Бохемия, с градини на бреговете на река Тепла. Регионът е уникално съчетание на естествена красота и неповторима архитектура, което го прави желана туристическа дестинация с приятен умерен континентален климат и дълго лято, което не го лишава от сняг през зимата.

CIS е уважавана институция, възпитаваща независими, уверени личности със самостоятелно мислене, продуктивни и добре подготвени за висшето образование и предизвикателствата на съвременния свят. На всеки ученик се предоставя персонална помощ при избирането на предмети, които ще го насочат към желаната кариера, а при завършване учениците получават престижна IB Diploma, високо ценена от университетите.

В CIS се обучават само 50 ученици и това дава прекрасната възможност да се преподава в малки групи от 4 до 12 души, всички да получават персонално внимание и да се познават по имена. Училището поощрява принадлежността към сплотената училищна общност и е едно преживяване, преобразяващо по позитивен начин. За децата се грижи много силен екип от квалифицирани преподаватели, треньори и администратори, които се стремят днешните им ученици да се възползват пълно от потенциала си и да станат успешните бъдещи лидери.

Английски език се говори не само в класните стаи, а и на масата, във фитнеса, в общежитията и така се превръща в езикът на новите приятелства в CIS.  В 9 и 10 клас  фокуса е върху подготовка за  програмата IB през следващите години, като се преподават предмети като: английски език и литература, математика, хуманитарни науки, компютърни технологии, модерни чужди езици, лидерски умения, изкуства и други.  В 11 и 12 клас се изучава престижната програма за IB Diploma, която е силна подготовка за университета и им дава задълбочени знания по избраните предмети.

Училището предлага широк спектър от извънкласни дейности: различни спортни клубове, ски, сноуборд, катерене, плуване в басейна на кампуса, голф и други. Веднъж годишно учениците се занимават и с различни общественополезни дейности: преподаване на английски език в местни училища, доброволна помощ в болници или приют за животни.
Настаняването е в стаи, като част от луксозни апартаменти. Училището  може да се похвали с мраморни стълбища, дървен паркет, френски прозорци и подово отопление в баните. Кампусът е обзаведен с модерна техника и високоскоростен интернет, а всеки ученик получава безплатен Apple Mac Book и чешки телефон със SIM карта. Професионални готвачи се грижат специално за ресторантското качество на поднесената храна. Редовно се организират екскурзии до близки градове, а два пъти годишно цялото училище отива на едноседмично пътуване в чужбина като част от академичната подготовка.

За повече информация: Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”, тел. 02/988 10 82 или email: sledu@darbi.eu175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11