05 / 2008 - 23/07/2024 06:18

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

113
“ЗА” обучението в чужбина

(Дата: 2008-06-03) || (Брой: 05 / 2008) || Автор: ДАРБИВинаги е имало кандидат- студенти, чиито амбиции за университетско образование са се простирали отвъд границите на страната ни. Кандидатстването зад граница стана доста популярно през последните години поради бързата глобализация и други странични фактори, като например, присъединяването на България към Европейския Съюз.

 Всеки кандидат-студент е изкушен от различни предимства на чуждите университети и има свои причини за кандидатстване зад граница. Но трябва да имате предвид, че всяка страна освен предимства има и своите недостатъци. Ето защо, преди да вземете решение къде ще учите, трябва да се запознаете с дадената държава и нейните възможности и това, което може да Ви предложи като специалности, такси, работа и възможности за реализация след като завършите. Съберете мнения от приятели и познати, но не подминавайте и професионалната помощ на консултантите за образование в чужбина.

Когато учите в чужбина ще имате достъп до последните технологични новости във всеки един аспект. Перфектната материална база на университетите Ви гарантира, че ще може да работите по-бързо, по-лесно и много по-ефективно отколкото, ако се намирахте някъде другаде и трябва да работите с остарели машини или методи. При обучението си зад граница ще имате не само достъп до всички новости, но и дори ще може да участвате в тяхното изобретяване или създаване.

По време на следването Ви в чужбина ще имате възможност да планирате живота си много по-добре, тъй като след като завършите дадената специалност и университет които сте си избрали, това което сте учили е в действителност това, което се търси от работодателите, а това Ви дава гаранция, че ще може да намерите бързо и лесно работа и то по специалността Ви. Ако успеете да планирате добре предварително, никога няма да Ви се налага да работите извън специалността си и да се преквалифицирате, тъй като ще имате всички необходими умения още при завършване.

Академична свобода
В университетите зад граница няма да се налага да се безпокоите, ако искате да изразите лично мнение. Вашата професионална оценка е винаги високо ценена от професорите и преподавателите, с които ще работите заедно през цялото време. Няма да Ви се налага просто да стоите в дадена зала на университета и да слушате с часове. Вместо това по всяко време професорите ще очакват от Вас да се включите, да изразите мнение, да предложите своята гледна точка или да споделите мислите си по дадения въпрос. Обучението в чужбина Ви предлага непоправима и пълна академична свобода, която, разбира се, ще ви направи и по-широкомислещи.

Практическо обучение
Когато учите в чужбина ще получите практически насочено обучение и реални знания, които да свържете и с които да работите. Тепърва ще разберете каква точно е връзката между макроикономиката и тотално различни предмети като химия, физика и биология, което ще разшири полезрението Ви и ще ви направи ценни специалисти за всяка една компания. Като типичен начин за преподаване на материала може да очаквате, че няма да Ви се налага да запаметявате и да бъдете изпитвани за теории, а вместо това ще трябва да приложите на практика идеите си и знанията си в реални примери от живота.

Персонален контакт с професорите Ви
По време на следването ще може да говорите съвсем спокойно с професорите си, да им предложите Ваша гледна точка, да споделите мнението си или пък да помолите за помощ, ако не разбирате дадена част от материята, която изучавате. Винаги може да разчитате на внимание и безкористна помощ.

Международен опит и контакти
Без значение дали след като завършите висше образование в чужбина желаете да се върнете в България или желаете да работите зад граница, във всички случаи международният опит, който сте придобили по време на следването ще Ви изстреля директно към възможно най-високите позиции за работа в сферата, в която сте учили. За това ще спомогнат и множеството контакти с Вашите бъдещи колеги, и фактът, че завършилите университет в чужбина винаги поддържат близки и тесни отношения помежду си. Така чрез своите познанства с хора, вече завършили университета и с тяхната помощ ще може да направите много повече за себе си в професионален аспект, отколкото ако учехте някъде другаде.

 Нови престижни специалности
Предлаганите специалности в чужбина са много по-различни от представите на повечето хора в България, тъй като се предлага изключително широк спектър от възможности за специализация. Отделно, в чужбина има развити различни бизнес отрасли, които все още не са станали популярни в България, но тепърва ще се популяризират, което означава, че ако желаете да се върнете и работите в България, заплатата която ще получавате ще е множество пъти по-висока.

Стаж и бързо намиране на работа
По време на следването Ви в чужбина от Вас се очаква, че ще трябва да прекарате поне около 7 месеца в компания, където да специализирате и да събирате опит за бъдещата си работа в сферата, в която искате да работите. Теоретичните знания, които придобивате ще може да приложите и на практика и да получите отзиви от работодателя Ви за това как се справяте и какво да подобрите в работата си, за да може да намерите по-добра работа след като завършите. Ако в действителност се справяте много добре по време на практиката си, може да бъдете сигурни, че още дори преди да сте завършили следването си, ще бъдете наети за постоянно от фирмата, в която сте започнали стажа си.

Съвременен материал на обучение
Ако вече Ви е омръзнало да се натъквате на остарели и неверни данни или пък за неща, които са морално остарели, но Ви се преподават задължително, то тогава трябва да знаете, че в чужбина материалът, който се преподава на студентите се подновява всеки семестър. Професорите са задължени да проверяват актуалността на данните си, да коригират лекциите си, така че бъдете сигурни, че няма да Ви се налага да гадаете какъв е изхода и какви са последните данни в наши дни. Често срещано е професорите да се консултират със студентите си и да изискват тяхното мнение, за да могат да адаптират материала, който ще преподават и той да бъде съобразен с интереса на групата и техните желания.

Развитие на аналитично и критично мислене

Чрез постоянното допитване до Вас за всяка малка дейност, която се случва в университета, в който ще учите ще имате възможност да развиете високо ниво на аналитично и критично мислене. Чрез високата толерантност на професорите, администрацията на университета и ръководството на ВУЗа ще може да изказвате мнението си дори и да е прекалено нестандартно от общоприетото. Вашата отзивчивост, желание за промяна и критика винаги ще бъдат високо оценени.
 


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11