06 / 2008 - 30/11/2021 18:26

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

121
От "пържените картофи" до големия успех

(Дата: 2008-07-03) || (Брой: 06 / 2008) || Автор: ДАРБИ


 
 
Освен ако не разполагате със собствен личен доход, най-вероятно имате нужда от по часова работа, докато учите. Тайната е в балансирането между следването и работата.

Работа е шест буквена дума. Никой няма истинско желание да я върши.Това е една от причините да отидете в университет, вместо да стоите в офис. Ако не друго,това е поне едно бягство от света на работата. Или поне преди беше.

"В момента студентите работят повече от всякога", споделят много представители на университети. Високите такси, вдигащите се наеми и ескалиращите цени на стандарта на живот отклоняват студентите от ученето към по часова работа или дори такава на пълен работен ден.

През последното десетилетие, броят на работещите студенти се е покачил с 54% сравнено с 2006 година. Броят на студентите също се покачва, но не е нужна диплома по математика, за да се разбере че зависимостта е обратнопропорционална.

Много от първокурсниците започващи висшето си образование не разполагат с нужните им средства и по тази причина, те работят на най-дълги смени. Студентите работят средно по 14 часа на седмица. Един от пет достига до 20 работни часа, според “Royal Bank” в Шотландия.

Това е много работа. Така че, освен заплащането, каква е ползата? И какъв тип работа трябва да вършите?

Повечето студенти подават документи в агенции за подбор на персонала и студентски труд, където се оценява стойността на професионалния им опит, но студентите обикновено попадат в ниско платените сектори с дълго работно време, главно в областта на услугите и обслужването ,където те често се чувстват експлоатирани и често сменят
  
 
работните си места. По-упоритите устояват на лошите условия, но след известно време недоспиването и преумората се отразяват на качеството на живота им, на здравословното състояние и най-вече на ефективността на обучението.

Специално изследване показва, че близо 40% от работещите студенти чувстват, че да имат работа се отразява на времето им за учене и означава една четвърт пропуснати лекции. Работодателите от своя страна казват, че трупането на професионален опит спомага за по-лесното намиране на работа след дипломирането. Повече от 60 % от студентите, които започват стажове скоро получават предложения за постоянна работа. Това е така, защото отделите занимаващи се с осигуряване на студентски труд и стажове правят подробен профил на студентите, които реално отразяват уменията им и текущите знания, които придобиват в университета. Съществуват и стажантски програми, които не са платени, дават добра професионална подготовка, тъй като се провеждат в елитни, световноизвестни компании.

Основното, което трябва да постигнете е правилния баланс между работата и обучението. С каквото и да се занимавате, то свършва преди да се осъзнаете. Днес вие сервирате пържени картофи, а утре работите на борсата.
 
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11