10 / 2009 - 04/12/2022 04:09

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

233
А може би Вие сте новият Айнщайн?...

(Дата: 2009-12-15) || (Брой: 10 / 2009) || Автор: Дарби Дали някога сме се замисляли за всички онези хора, които са посветили или продължават да посвещават живота си на създаването на по-добри условия за живот, на по-правилното и пълноценно използване на природните богатства, на по-продължителното съществуване на нашата планета Земя. Именно тези учени прекарват години наред в търсения за постигане на едно, на пръв поглед, доста незначително откритие, което впоследствие оказва огромно влияние върху човешкото развитие и съществуване. Те притежават изключителни познания- за процеси, състояния и явления, за които обикновеният човек никога не се е замислял и едва ли някога ще се замисли като например: как пастьоризира млякото и ферментира виното, какво влияние оказва безсънието върху хората, как ни вредят енергоспестяващите крушки, как работи телевизора, компютъра, телефона и много други. Естествено, те се занимават и с много по-важни теми като проблема с глобалното затопляне, озоновата дупка, настъпващия екологичен дисбаланс и др.

Не е лесно да отдадеш живота си на науката, а в днешно време не е и особено атрактивно, но именно науката чертае бъдещето на човечеството, създава нови възможности за развитие, спасява страдащите и нуждаещите се.

За да впишете името си в историята на научния свят, за да се почувствате удовлетворен от резултатите, постигнати през целия ви живот в областта на любимата ви научна дисциплина, е необходимо да се насочите към придобиване на бакалавърска степен във Факултетите по науки в университетите на света.

Повечето университети по света предлагат възможности за придобиване на
 висше образование в областта на науката. Например във Великобритания можете да изучавате биологически и биомедицински науки в University of Essex, University of Hull, Middlesex University и др. Или искате да получите висше образование в областта на химията? Моля..

Всъщност повечето университети предлагат бакалавърски програми в следните специалности:
-математика,
-биология,
-химия,
-компютърни науки,
-информатика,
-фармация,
-физика и астрономия и други.

В този етап на вашето обучение вие придобивате необходимата основа, която ще ви даде възможност да определите кокретната сфера, в която искате да се реализирате. Всъщност вие сте в началото на вашето висше образование. Предстои ви да продължите нататък.

На магистърско ниво разнообразието на програми в университетите  е впечатляващо. Повечето от тях са ориентирани по-скоро към бъдещето, отколкото към настоящето, защото тяхната цел е да изградят творчески личности, мислещи нестандартно и отдадени на човечеството. Сред магистърските програми са:
-приложни компютърни науки,
-астрофизика,
-биотехнологии,
-биомолекулярни науки,
-иновации във фармацията,
-епидемология, инфекции и имунитет и много други.

След завършване на бакалавърска и магистърска програма в европейските университети желаещите могат да продължат образованието си до придобиване на докторска степен или да започнат работа като учени или изследователи, да работят за частни фирми или правителствени организации за защита и опазване на околната среда, в компании за производство и  създаване на нови видове растения, в биотехнологични компании, лаборатории и изследователски институти.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11