9 / 2010 - 23/07/2024 04:40

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

317
Експертите по водата са сред най-търсените в света

(Дата: 2010-11-16) || (Брой: 9 / 2010) || Автор: Дарби
Бакалавърска програма
Управление на речни  делти в HZ University of Applied Sciences, Холандия

 4-годишната бакалавърска програма „Управление на делти” ще стартира през януари 2011 г. в HZ University of Applied Sciences, разположен в Vlissingen, Холандия. С повече от 50% от населението на света, живеещо в района на делта, и при свирепото съревнование между жилищните предприемачи, туристическата, риболовната и корабна индустрии за място на брега, нуждата от специалисти по управление на делти, които да се ангажират с развиването на делтите, става все по-осезаема.
Същността на специалността е изграждането на специалисти, способни да консолидират различните интереси посредством холистичен подход. Затова развиването на райони, сигурността, управлението на водата, комуникациите и икономическата проницателност, управлението на процеса, както и климатичните и законови аспекти са все компоненти на дисциплината. Сред курсовете има: Климатични промени и устройство на делта, Интегрирано управление на водата, Пазар: Политики и Визия, Eкологично инженерство, Упълномощяване на проект, и др. През третата година се прави стаж, а през четвъртата подробно се изучават 4 елемента – пространствено качество, пазарно качество, средства и процес, и се разработва дипломна работа.
Благодарение на международния характер на програмата, завършилите „Управление на делти” могат да прилагат придобитите умения и знания навсякъде по света. Възможни позиции са управител на район или мениджър на правителствен или частен проект, където ще ръководите развиването на природните, жилищни, индустриални и рекреационни площи в близост до делтата.
Ако още не сте убедени, че това е дисциплината за вас, само още един факт: перспективите на пазара на труда са изключително добри, тъй като търсенето на специалисти по технология на делтите е по-голямо от предлагането. И като резултат, началните заплати са доста високи.


Магистърска програма
Технология на водата в Wetsus Academy, Холандия

 В най-близко бъдеще се очаква сериозен недостиг на експерти по водна технологии, а повечето компании вече изпитват затруднения в намирането на квалифицирани кадри. Затова, ако търсите светкавична реализация на пазара на труда и  висока начална заплата, магистратурата по „Технология на водата”, предлагана от Wetsus Academy в Leeuwarden, Холандия, е точно за вас.
2-годишната магистърска специализация е съвместна програма на три от най-реномираните и високо класирани холандски университети: University of Groningen, Wageningen University и University of Twente. Дисциплината, която представлява сплав между съвременния експертен капацитет на трите учебни заведения, е с фокус върху развитието и устройството на всички видове водни процеси. Основното й преимущество е, че лежи на мултидисциплинарното използване на биотехнологията, химичното инженерство и технологията на разделяне. В курса на обучение студентите са изправени пред примери и проблеми от реалността.
Магистърската степен по „Технология на водата” е уникална възможност за тези, които имат бакалавър по технология на околната среда, биотехнология, химично инженерство или друга специалност от същата област. В първата година са поместени 10 курса, сред които: Устройство на биореактор и химически реактор за третиране на водата, Динамика и контрол на процесите, Транспортните явления във водната технология, Глобалният воден цикъл и др. А през втората година се прави стаж (в компания -партньор на Wetsus) и се подготвя дипломен проект. Завършилите програмата могат да се реализират като водни специалисти на различни бизнес позиции, предприемачи или да направят докторантура, която в Холандия се заплаща като работа.
Можете да потърсите повече информация на: www.darbi.eu или на тел. 988 03 40, 988 10 82, 988 10 92.
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11