1/2011 - 22/06/2024 21:35

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

339


(Дата: 2011-01-17) || (Брой: 1/2011) || Автор: Дарби
За да сте добре информирани…


Средно образование!

Важно, интересно, любопитно!!!


Професионалните колежи в Англия – алтернатива за 14-годишните
Учениците в Англия ще могат да напускат академичното образование на 14-годишна възраст в полза на професионалното обучение в специализирани колежи. Правителството се зарече да отвори до 70 технически училища, в които ще се преподават практически умения, в 12 града.

За повече информация

Бивш образователен министър иска GCSEs да се държат на 14
Бившият британски министър на образованието Estelle Morris предложи по време на конференция учениците да държат GCSEs на 14, а не на 16-годишна възраст. Според нея това би позволило на по-практически ориентираните да се запишат още на 14 в специализиран колеж, вместо да напускат училище или колеж впоследтвие.

За повече информация

1 на 10 от средните училища със статут на академия
Едно на всеки десет средни английски училища е било превърнато в академия. Много от новоизлюпените академии са в ръцете на частни компании, частни училища, университети и благотворителни организации.

За повече информация

Ще правят входния изпит за Eton онлайн?
Планира се въведеният през 1904 г. входен изпит, държан от 11 и 13-годишните  кандидати за частни средни училища, включително за топ учебни заведения като Eton College, Англия да стане онлайн.

За повече информация

Медитации и вегетариански гозби предлага Хинди училище в Leicester   

Първото във Великобритания начално свободно Хинди училище ще привлича ученици с вегетарианска кухня и уроци по йога. Учебното заведение е разположено в Leicester и отваря врати през септември.

За повече информация

Начално училище в Алглия ще учи на земеделие възпитаниците си
Предстоящото да бъде открито идния септември в Leicester начално Хинди училище разполага с 20 дка земеделска земя, върху която децата сами ще засаждат и отглеждат зеленчуци и плодове за сутрешното и обедно меню.

За повече информация

Висше образование!!!

Важно, интересно,любопитно!!!

335 795 души в свирепа битка за английските университети
Рекорден брой от 335 795 души са кандидатствали за университет в Англия за учебната 2011/2012. Напливът се дължи на предвиденото тройно увеличаване на таксите – от £3,000 на £9,000, което ще влезе с сила от 2012 г.

За повече информация


Бум при молбите за медицина и право, спад за историята и философията
Обработените данни на подалите документи за английските ВУЗ-ове, разкриват спад с 1.4% сред желаещете да изучават европейски езици и с 2% при избралите да следват история и философия. Кандидатите за медицина и стоматология са нараснали с 3.5%, а за право – с 2.9%.

За повече информация

£300 млн. готви Алглия за помощ на по-бедните студенти
Преди увеличаването на таксите за университетите в Англия, кабинетът разкри плановете си да създаде фонд от £150 млн., за да осигури една година безплатно обучение за по-бедните студенти. Университетите ще предоставят същата сума, за да обезпечат и втората година.

За повече информация

ВУЗ-овете да приемат по-малко кандидати от частни училища иска съветник
Съветникът на британското правителство, отговарящ за достъпа до висше образование, заяви, че университетите трябва рязко да намалят приема на ученици, получили частно образование.

За повече информация

46.6% от приетите в Oxford – частни възпитаници
Малко над 7.2% от учениците в Англия получават образованието си от частни училища, но съставляват над ¼ от приетите в 25-те най-селективни университета и 46.6% от извоювалите място в Oxford.

За повече информация

Студентите най-доволни от Open University и London's Birkbeck College
Open University в Milton Keynes, Англия е класиран на 1-во или 2-ро място по удовлетвореност на студентите през последните четири години, сочи Национално Допитване до Студентите. London's Birkbeck College, който специализира във вечерни курсове, заема първото място за Лондон.

За повече информация


59% от завършилите през 2009 г. „Американски учения” с работа
Статистиката за записалите „Американски учения” на Острова е особено ласкава: от завършилите през 2009 г. специалността, 59% веднага са си намерили работа, като приложението е широко. 11% са се реализирали в сферата на маркетинга, 8.7 – в бизнес средите и финансите, 5.6% са се насочили към изкуство, дизайн, култура и спорт.

За повече информация

Open University обучава с канал в YouTube и ко-продукции с BBC
Open University в Milton Keynes, Англия е предпочитано място от тези, които са на под 25 години, искат да следват задочно и търсят ниски такси, но високо качество. Ко-продукции с BBC, DVD-та, собствен канал в YouTube, онлайн книги, учебници и форуми са сред ключовите елементи от обучението, което протича онлайн.

За повече информация

£346,505 за грешки са изплатени на студенти миналата година
Университетите в Англия дават стотици хиляди паунди ежегодно на студенти и отменят десетки такси, за да компенсират за грешки, включително качество на преподаването. Само миналата година са били изплатени £346,505.

За повече информация

Екстра кредити за корпоративни умения и стаж в топ университети на Острова
Няколко университета възнамеряват да дават допълнителни кредити на студентите с корпоративни умения или трудов опит. University of Leicester ще възнаграждава умеещите да водят уъркшоп, University College London – притежаващите потенциал да бъдат наети на работа, а Durham University – имащите трудов стаж.

За повече информация

Oxford блесна с курс по арамейски
Oxford отново стана обект на внимание, след като предложи курс по арамейски – древният език, на който е говорел Христос. Записали се, твърдят, че след 8 лекции можели да разбират диалога на арамейски във филма на Мел Гибсън от 2004 г. „Страстите Христови”.

За повече информация

Национална академия за жп инженери строят в Англия
Въпреки съкращенията в публичния сектор в Англия, налице е голямо търсене на железопътни инженери. За това свидетелства подкрепата на министъра по бизнес за създаването на Национална академия за умения за жп инженерство.

За повече информация

Cambridge отсява кандидатите с 90-минутен тест за способности

Желаещите да учат компютърни науки, икономика, инженерство, икономика на земята, природни науки, политика, психология и социология в Cambridge държат 90-минутен тест за установяване на способностите. Това е допълнително изискване към молбата за кандидатстване и оценките от GCSEs.

За повече информация

Oxford и Cambridge плащат на недоволни студенти
Топ университети на Острова се наложи да компенсират неудовлетворени студенти с крупни суми. Cambridge, Leeds и Oxford са предложили £16,200, £15,000 и £13,260 съответно, докато Queen Mary и University of London са изплатили по £15,300.

За повече информация

Cambridge съветва за полезни предмети, LSE публикува „черен списък”
London School of Economics е смятан за единствения топ университет, който публикува свой списък с предмети, които не попадат сред предпочитаните от него. Cambridge University пък излиза с предложения за предмети, които счита за полезни за определени специалности.

За повече информация


1 на 5 университета с входен изпит
Вестник Daily Telegraph оповести, че един на всеки пет университета и колежа за висше образование провежда свои собствени входни изпити, освен оценките от GCSEs, за да отсее най-добрите кандидати.
За повече информация
Университетите да вербуват 90% от бъдещите студенти от държавни училища
Университетите, които планират да сложат най-високите такси, следва да набират повече от 90% от бъдещите си възпитаници от държавните училища в Англия. За това призова старши депутат от управляващата заедно с Консерваторите партия на Либералните демократи.

За повече информация

Бакалавърска програма по Ислямски учения за първи път в Германия

Goethe University във Франкфурт въведе 3-годишна бакалавърска програма по Ислямски учения – първият подобен курс в Германия. Специалността ще разглежда исляма от научна гледна точка, а професорите - мюсюлмани, ще дават вътрешна перспектива.

За повече информация


Фондация Humboldt дава €2 млн. за 60 стипендии за млади учени

Фондация Alexander-von-Humboldt ще даде стипендии в общ размер от 2 млн. евро на 60 млади учени от развиващи се страни за едногодишен престой в немски университет или организация. От тях ще се изисква да проведат изследвания и да установят как собствените им държави могат да подобрят опазването на климата.

За повече информация

Правителството на Дания субсидира чуждестранни студенти


Датското правителство отпуска субсидии за чуждестранни студенти, за да ги насърчи да отидат в Дания, където ще могат да натрупат знания за енергията от ветрените турбини, екологичното инженерство и по химия.

За повече информация

Социологически поглед върху климата дават 2 немски университета
Курсовете по климатичните и енергийни въпроси масово са научни или за управление на околната среда. Липсват такива, които предлагат социологически поглед върху въпросите. Изключения са: програма за околната среда и образованието в Rostock University, Германия и програма в Freie University, Берлин, която разглежда изследванията в бъдещето

За повече информация

Deutsche Welle подготвя млади журналисти от развиващи се страни
Академията на Deutsche Welle предоставя медийна подготовка за млади журналисти от развиващи се страни и страни в преход, както и програма на обучение за работещите в немски организации, институции и бизнес компании извън Германия. Курсовете се провеждат в чужбина и много малка част – в Германия.

За повече информация

Магистратура по медийни учения специално за кандидати от развиващи се страни
Deutsche Welle, съвместно с University of Bonn и Bonn Rhein-Sieg University of Applied Sciences, е създала магистърската програма „Международни медийни учения”, насочена специално към бъдещи журналисти и медийни управители от развиващи се страни.

За повече информация

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11