7/2011 - 16/07/2024 15:32

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

394
Семинари за кандидат-студенти и техните родители

(Дата: 2011-09-15) || (Брой: 7/2011) || Автор: ДарбиЕвропейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина”-септември 2011г. е насочено към бъдещите кандидат-студенти. Екипът на Консултантска къща  за образование в чужбина „Дарби” винаги се е стремял да бъде максимално полезен на младите хора. В рамките на изложението  ще бъдат осъществени  семинари, които ще представят основни елементи от процеса на кандидатстване.

 Семинар за подготовката на Мотивационно писмо

Мотивационното писмо е неделима част от комплекта за кандидатстване в европейските и американските университети, както за бакалавърска така и за магистърска степен и заедно с академичните резултати и нивото на владеене на чуждия език играе много важна роля за прием в университет. И тъй като този „жанр” не се изучава в училище всяка година Консултантска къща ДАРБИ организира практически семинари за подготовка на мотивационно писмо, за да улесни кандидат-студентите и да подпомогне успеха им.

Семинар за подготовката на Портфолио

При кандидатстването в специалности като АРХИТЕКТУРА или различните вариации ДИЗАЙН не е достатъчно комплекта от документи да съдържа само данни за академичните и езиковите умения, мотивационно писмо и препоръки. Кандидат студентите трябва да демонстрират креативността си и умението да се изразяват ползвайки различни рисувателни техники и материали. По тази причина повечето университети искат от кандидатите да представят пред приемната комисия ПОРТФОЛИО от свои творби.

 Портфолиото е уникална възможност кандидат-студентите да демонстрират нагледно интересите и идеите си, уменията и изобретателността си. В процеса на подготовка на прецизно портфолио особено полезен е разяснителния семинар на Консултантска къща ДАРБИ за подготовка на Портфолио, където ще бъдат разяснени конкретните изисквания на различни университети.

Процесът на кандидатстване във висше учебно заведение в чужбина е дълъг и продължителен-около една година. Въпреки усилията на консултантите, притесненията и стресовите ситуации не могат да бъдат елиминирани напълно и у кандидат-студентите и техните родители се натрупва напрежение, което е напълно разбираемо. Често родителите са тези, които изпитват по-голяма несигурност. Затова е важно те да бъдат запознати предварително с това, което предстои и трудностите, които могат да възникнат. Консултантска къща „Дарби” е подготвила семинари специално насочени към това да внесат известна яснота по отношение на процеса на кандидатстване и записване за родителите.

Семинар за родители

Родителите са преки участници в процеса на кандидатстване, макар често те да остават изолирани от случващото се и научават важна информация пост фактум. 

За да може родителите на един кандидат-студент да са наясно с процесите на избор на университет, специалност и настаняване, условията за здравно осигуряване и финансиране в различните държави, както и много други дребни, но важни детайли, ДАРБИ организира специализиран семинар с практическа насоченост. За да може всичко в процеса на кандидатстване да е предвидимо, необходимо е още в началото да се знаят предстоящите стъпки.

   Такси, стипендии, финансиране

Финансовите условия често са основен критерий при избора на университет в чужбина. Отделните държави и категории университети имат различна политика по отношение на формиране на учебните такси, отпускане на студентски заеми и стипендии.

Семинарът на ДАРБИ посветен на финансирането има за цел да обобщи информацията валидна за различните дестинации и да улесни кандидат-студентите в избора им.

Семинар за учители – Европейска рамка за писане на препоръка

Едно от изискванията на университетите в чужбина е една или две препоръки от преподавател. Най – често тези препоръки се пишат от преподаватели, които преподават предмети тясно свързани със специалността, за която кандидатстват кандидат – студентите или учителите по английски език. В по – голямата си част тези препоръки трябва да бъдат съобразени с европейската рамка, която изискват университетите в чужбина.

Каква точно е тази рамка? С какво трябва да се съобразят преподавателите когато трябва да пишат препоръка за университет в чужбина? Кои са тънкостите и важните моменти? По време на семинара, които Дарби организира ще се опитаме да бъдем максимално полезни на всеки учител.

Семинар "Практически насоки и полезни съвети за подготовката за Националната викторина на английски език "Образование на бъдещето" 2012"

За девета поредна година Консултантска къща за образование в чужбина Дарби ще организира Националната викторина „Образование на бъдещето”, която ще се проведе между 7 – 15 ноември 2011г. Победителите от всеки град ще премерят сили през март 2012г в София и ще се борят за голямата награда - двуседмичен езиков курс във Великобритания.
За втора поредна говина викторината е включена в календара за извънучилищни дейности на МОМН.

За първа година, решихме да организираме специален семинар, на който да дадем насоки и препоръки на всички участници – учители и ученици за предстоящата викторина.

Какво е важно когато подготвяме презенатациите си? На какво да наблегнем? Кои са основните точки? Какво трябва да бъде поведението ни? Защо трети кръг винаги е толкова труден?

Oтговори на всички тези въпроси, както и на много други ще бъдат дадени на специалния семинар с практически насоки и полезни съвети за подготовка за тазгодишната викторина.

Необходими сертификати по английски език за кандидатстване в чужбина 

Владеенето на английски език на достатъчно високо ниво е едно от задължителните изисквания при кандидатстване в университети в чужбина, чиито специалности са на английски език.

В много голяма степен нивото, което има кандидат – студентът трябва да бъде удостоверено със съответния международно признат сертификат.

Кое е по – добрият сертификат – IELTS или TOEFL? Подготовка за сертификатите на Kейбридж – FCE, CAE, CPE. Какви са предимствата на всеки от трите? Какви са недостатъците? Защо да изберете Езиковия департамент на Дарби Колидж?

За повече информация можете да се обадите на тел.02/988 03 40

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11